Hokejs
2018. gada 13. maijs, 15:25

Masaļskis par maču pret Kanādu: "Nav jēgas taupīt spēkus, jāspēlē uz uzvaru"

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Herningā pirmdien pret spēcīgo Kanādas izlasi ir jāspēlē ar maksimālo atdevi, nevis pragmatisku hokeju, uzskata Latvijas izlases vārtsargu treneris Edgars Masaļskis.

Latvijas hokejisti cīnās pret Vācijas izlasi: pasaules čempionāts Dānijā 2018. gada 12. maijā

gallery icon
80

Latvijas un Kanādas izlases Herningā tiksies pirmdien plkst.21.15 pēc Latvijas laika. Savukārt otrdien vakarā Boba Hārtlija trenētajai Latvijas valstsvienībai būs izšķirošā cīņa par vietu ceturtdaļfinālā pret mājinieci Dāniju.

Lai tiktu labāko astotniekā, Latvijai noteikti jāuzvar Dānija, kamēr panākums pret Kanādu vēl negarantētu vietu ceturtdaļfinālā. Masaļskis gan sacīja, ka tas nenozīmē, ka Latvijas izlase pret kanādiešiem necīnīsies.

Līdzjutēji fanu teltī pie Kongresu nama vēro Latvijas maču ar Vāciju

Cilvēki skatās Pasaules hokeja čempionāta spēli starp Latvijas un Vācijas valstsvienībām fanu teltī pie Rīgas Kongresu nama.

gallery icon
20

"Pragmatisku hokeju mēs uzspēlējām jau pret somiem (1:8), bet tā spēlēt nevar. Katra cīņa ir svarīga, jāspēlē uz maksimālo atdevi, jo te jebkurš var apspēlēt jebkuru. Dabūt punktu, divus vai trīs trīs no Kanādas - tas mums noteikti palīdzētu spēlē pret Dāniju. Domāju, nav jēgas speciāli taupīt spēkus un "gulties" ar rezultātu 1:8 vai 1:9. Tā nevar darīt, ir jāspēlē uz uzvaru," norādīja Masaļskis.

Kanādas izlase sestdien aizvadīja neveiksmīgu maču pret Somiju, zaudējot ar rezultātu 1:5. Šajā mačā rupjas kļūdas pieļāva abi Kanādas izlases vārtsargi, taču Masaļskis uzskata, ka, arī ripu ķērājiem nospēlējot labāk, kanādiešiem būtu klājies grūti.

"Neviens no tā nav pasargāts. Somija spēlēja ļoti labi un kanādiešiem daudz variantu nebija. Ja arī vārtsargi labāk nospēlētu, tas negarantētu uzvaru. Vai kanādieši tagad pret mums izgāzīs dusmas par šo zaudējumu? Manuprāt, viņi saprot, ka mēs neesam zviedri vai vēl kaut kas. Viņi apzinās, ka šajā mačā būs favorīti. Bez tam kanādieši pārbaudes spēlē Rīgā mūs pamatīgi apspēlēja, tāpēc viņi domās, ka spēlē pret pastarīti," vārtsargu treneris pieļāva, ka nākamais pretinieks var nenovērtēt Latvijas izlasi.

Hokeja fani Dānijā pirms Latvijas izlases spēles pret Vāciju 2018. gada 12. maijā

gallery icon
14

Iepriekšējos trīs mačus Latvijas izlases vārtus ļoti labi sargāja Elvis Merzļikins, kuram pirmdien, visticamāk, tiks dota atpūta.

"Pagaidām tas, kurš sargās vārtus, lai paliek noslēpums," Masaļskis saglabāja intrigu, taču lika nojaust, ka kā otrais vārtsargs šim mačam varētu tikt pieteikts Latvijas izlases ripu ķērāju trešais numurs Matīss Edmunds Kivlenieks, bet vārtu drošība tiktu uzticēta Kristeram Gudļevskim.

Svētdien Latvijas izlases lielākajai daļai tika iedota pilnībā brīva diena, tomēr bija vairāki spēlētāji, kuri aizvadīja arī stundu garu treniņu. Uz ledus devās tie hokejisti, kuri nespēlēja pret Vāciju (Gudļevskis, Kivlenieks, Kristaps Zīle), kā arī Ņikita Jevpalovs, Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Kristaps Sotnieks un Frenks Razgals, kuri paši bija izteikuši vēlmi paslidot.

Ikgadējā Latvijas hokeja izlases kopbildes uzņemšanas fotosesija

Latvijas hokeja izlase piektdien Herningā aizvadīja vieglu treniņu pirms sestdien gaidāmās svarīgās cīņas pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību, pirms nodarbības ...

gallery icon
31

Jau ziņots, ka pasaules čempionāts, visticamāk, beidzies aizsargam Uvim Balinskim, kurš spēlē ar Vāciju saņēma sitienu pa galvu, tāpēc ir aizdomas par smadzeņu satricinājumu. Jau iepriekš čempionāts beidzās arī uzbrucējam Mārtiņam Karsumam, kuram mačā pret Dienvidkoreju ripa trāpīja pa seju, salaužot vaiga kaulu. Karsums jau ir atgriezies mājās, kur viņam tika veikta operācija.

Latvijas izlase šajā čempionātā vēl var pieteikt vienu spēlētāju, uz pēdējo vakanci pretendējot aizsargam Edgaram Siksnam un uzbrucējam Gunāram Skvorcovam. Šī brīža situācija liek domāt, ka pieteikumā varētu tikt Siksna, tomēr lēmums tiks pieņemts tikai rīt.

"Loģika it kā prasa pieteikt aizsargu, bet mēs nezinām, kas būs rīt. Varbūt trīs cilvēki pamodīsies ar temperatūru, tāpēc domāju, ka neviens nesteigsies," norādīja Masaļskis. "Noteikti viens no viņiem rīt tiks pieteikts. Jāskatās, kam kādas traumas un kādi džekiem zilumi. Jāliek sastāvs kopā un jāskatās, kas mums vairāk vajadzīgs - aizsargs vai uzbrucējs."

Pasaules čempionāta reglaments paredz, ka jaunu spēlētāju pieteikumā var iekļaut divas stundas pirms spēles.

B apakšgrupā vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir ASV, tālāk ar 12 punktiem piecos mačos ir Somija, kurai ar 11 punktiem sešās spēlēs seko Dānija. Kanāda noslēdz labāko četrinieku ar desmit punktiem, bet Latvija ir sakrājusi deviņus punktus. Uzreiz pēc tam ar pieciem punktiem seko Vācija, tālāk ar trīs punktiem ir Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.