foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlase spēlei pret ASV gatavojas bez Džeriņa un Bļugera
Teodors Bļugers līdz treniņam vēl nepaguva ierasties no ASV.
Hokejs
2018. gada 9. maijs, 16:34

Latvijas hokeja izlase spēlei pret ASV gatavojas bez Džeriņa un Bļugera

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlase bez Andra Džeriņa, kurš mačā ar Dienvidkoreju guva traumu, kā arī Teodora Bļugera, kurš izlasei no Ziemeļamerikas pievienosies vien vakarā, trešdien aizvadīja ledus treniņu pirms nākamajā dienā gaidāmās pasaules čempionāta cīņas ar ASV valstsvienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pasaules čempionātā B apakšgrupas turnīrā Herningā ir izcīnījusi trīs uzvaras divos mačos un ar pieciem punktiem ieņem ceturto vietu. Vispirms Boba Hārtlija trenētā izlase ar 3:2 papildlaikā uzvarēja Norvēģiju, tad sekoja klupiens ar 1:8 pret Somiju, savukārt otrdien ar 5:0 tika pieveikta pasaules čempionāta elites divīzijas debitante Dienvidkoreja.

Pasaules čempionāta spēle hokejā strap Latvijas un Dienvidkorejas valstsvienībām

Pēc cīņas ar korejiešiem Latvijas valstsvienība ceturtdien spēlēs ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ...

gallery icon
72

Šajā mačā traumas guva divi pieredzējušie Latvijas izlases hokejisti Mārtiņš Karsums un Andris Džeriņš. Karsumam pēc aizsarga Gunta Galviņa metiena ripa trāpīja pa seju. Uzbrucējam tika konstatēts vaiga kaula lūzums un viņš jau trešdien atgriezās Latvijā, kur hokejistam tiks veikta operācija, līdz ar to pasaules čempionāts vienam no izlases līderiem ir noslēdzies.

Savukārt Džeriņš otrajā periodā, vairākumā cīnoties pretinieku vārtu priekšā, saņēma spēcīgu grūdienu mugurā ar nūju, pēc tam ilgu laiku paliekot guļam uz ledus, bet pēcāk uzreiz dodoties uz ģērbtuvēm. Pēc spēles viņam tika veikta ārstu izmeklēšana, savukārt pēc tās kļuva zināms, ka centra uzbrucējs, kurš šajā turnīrā trīs mačos nopelnījis vienu rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības rādītāju +1, varēs turpināt dalību čempionātā.

Tiesa, trešdien Džeriņš bija vienīgais no Herningā esošajiem Latvijas hokejistiem, kurš neaizvadīja ledus treniņu, pārējiem dodoties uz treniņhalli.

Pasaules čempionāta spēle hokejā strap Latvijas un Dienvidkorejas valstsvienībām

Pēc cīņas ar korejiešiem Latvijas valstsvienība ceturtdien spēlēs ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ...

gallery icon
72

Tikmēr Bļugers komandai pievienosies vakarā un uz treniņu vēl nepaguva.

Uzbrucēju virknējumos, ņemot vērā notikušās izmaiņas sastāvā, nemainīgs palika tikai viens virknējums, Rodrigo Ābolam centrā spēlējot kopā ar Ronaldu Ķēniņu un Rūdolfu Balceru. Ar Miku Indraši un Miķeli Rēdlihu kā centra uzbrucējs šoreiz trenējās Vitālijs Pavlovs, kurš gan, visticamāk, tur nepaliks, jo klāt nāks Bļugers, kā arī vēl nav skaidrs par Džeriņa iespējām spēlēt ceturtdien. Vēl vienu maiņu veidoja brāļi Roberts un Rihards Bukarti ar Ņikitu Jevpalovu centrā, kamēr ceturtajā maiņā darbojās Gints Meija un Frenks Razgals.

Latvijas izlase šajā čempionātā var pieteikt vēl divus spēlētājus, no kuriem viens būs Bļugers, bet uz pēdējo vakanci pretendē uzbrucējs Gunārs Skvorcovs un aizsargs Edgars Siksna.

ASV izlase čempionātu sākusi ar trim uzvarām tikpat spēlēs. Pirmajā mačā Džefa Blešila trenētā komanda ar 5:4 pēcspēles metienos uzvarēja Kanādu, kam sekoja divas "sausās" uzvaras ar 4:0 pret Dāniju un 3:0 pret Vāciju. Ar astoņiem punktiem amerikāņi B apakšgrupā ir otrajā vietā aiz Somijas, kam ir par punktu vairāk.

Latvijas un ASV izlases Herningā tiksies ceturtdien plkst.17.15 pēc Latvijas laika.

Turpinājumā Latvijas valstsvienība sestdien spēlēs ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Somija, astoņi punkti ir ASV, kam ar septiņiem punktiem seko Kanāda. Piecus punktus iekrājusi Latvija, bet trīs punkti tikuši Norvēģijai. Tālāk ar diviem punktiem seko Dānija un Vācija, kamēr Dienvidkoreja pašlaik ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.