foto: Edijs Pālens/LETA
Viens no šī čempionāta mūsu līderiem Ābols: "Mērķis ir ceturtdaļfināls"
Rodrigo Ābols pasaules čempionāta pirmajos trīs mačos iekrājis jau četrus rezultativitātes punktus (vārti un trīs rezultatīvas piespēles).
Hokejs
2018. gada 9. maijs, 10:14

Viens no šī čempionāta mūsu līderiem Ābols: "Mērķis ir ceturtdaļfināls"

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases mērķis Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā ir sasniegt ceturtdaļfinālu, tāpēc nepieciešams uzvarēt kādu komandu, kas atrodas augstāk kopvērtējuma tabulā, turnīra rīkotājiem izteicās valstsvienības uzbrucējs Rodrigo Ābols.

Pasaules čempionāta spēle hokejā strap Latvijas un Dienvidkorejas valstsvienībām

Pēc cīņas ar korejiešiem Latvijas valstsvienība ceturtdien spēlēs ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ...

gallery icon
72

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase otrdien ar rezultātu 5:0 pārspēja augstākās divīzijas debitanti Dienvidkoreju, tiekot pie otrās uzvaras turnīrā.

"Mēs zinājām, ka mums jāaizmirst spēle pret Somiju, kurā zaudējām ar 1:8, lai gan tā vēl joprojām turas mūsu prātos. Mačā pret Dienvidkoreju mums bija jācīnās, jo tā ir laba komanda. Viņi augstākajā divīzijā nav gadījuma pēc," pauda Ābols. "Dienvidkorejas komanda prot slidot un tai ir prasmes, tāpēc mums bija jābūt uzmanīgiem, jo viņi gaidīja mūsu kļūdas."

"Bija ļoti svarīgi spēli sākt labi, lai saglabātu uz pretiniekiem spiedienu," uzsvēra Ābols.

Latvijas izlases uzbrucējs arī norādīja, ka komanda šajā turnīrā vēlas iekļūt starp astoņām labākajām.

"Mūsu mērķis ir ceturtdaļfināls. Zinām, ja vēlamies tur būt, mums jāuzvar kāda augstāk esoša izlase. Tomēr mums jānoskaņojas no spēles uz spēli. Jā, varam izbaudīt uzvaru pār Dienvidkoreju, tomēr mums gana ātri tā ir jāaizmirst un jāgatavojas nākamajai cīņai," sacīja Ābols.

Līdzjutēji pirms pasaules hokeja čempionāta spēles starp Latviju un Dienvidkoreju

Latvijas hokeja izlase otrdien Dānijā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pārspēja augstākās divīzijas debitanti Dienvidkoreju. Tikai ...

gallery icon
27

Turpinājumā Latvijas valstsvienība ceturtdien spēlēs ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15. maijā ar spēli pret Dāniju.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Somija, astoņi punkti ir ASV, kam ar septiņiem punktiem seko Kanāda. Piecus punktus iekrājusi Latvija, bet trīs punkti tikuši Norvēģijai. Tālāk ar diviem punktiem seko Dānija un Vācija, kamēr Dienvidkoreja pašlaik ir bez punktiem.

Ieskats Latvijas izlases hokejistu ģērbtuvju zonā "Jyske Bank Boxen" arēnā

Latvijas hokeja izlases spēlētāji pasaules hokeja čempionāta dalībnieku ģērbtuvju zonā "Jyske Bank Boxen" arēnā Herningā.

gallery icon
41

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Latvijas hokeja izlases treniņš ''Quick hockey'' arēnā Herningā

Latvijas hokeja izlases treniņš ''Quick hockey'' arēnā Herningā.

gallery icon
78