foto: Edijs Pālens/LETA
Rihards Bukarts: "Es nekad nekristu zemē un netēlotu"
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts.
Hokejs
2018. gada 8. maijs, 23:07

Rihards Bukarts: "Es nekad nekristu zemē un netēlotu"

LETA

Rihards Bukarts pēc Latvijas hokeja izlases pārliecinošās uzvaras pret Dienvidkorejas izlasi, kad latviešu spēlētajam tika piešķirts noraidījums par tēlošanu, izteicās, ka nekad nekristu zemē un nesimulētu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasaules čempionāta spēle hokejā strap Latvijas un Dienvidkorejas valstsvienībām

Pēc cīņas ar korejiešiem Latvijas valstsvienība ceturtdien spēlēs ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ...

gallery icon
72

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase otrdien Dānijā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pārspēja augstākās divīzijas debitanti Dienvidkoreju.

Otrajā periodā pretinieki izcēlās ar vairākām rupjībām, vienā no epizodēm Bukartam saņemot sitienu pa kājstarpi. Dienvidkorejas spēlētājs saņēma divas soda minūtes par pārkāpumu, bet Bukarts tika noraidīts par simulāciju.

"Tiesnesis pieņēma nepareizu lēmumu, iedodot man atpakaļ noraidījumu, jo tas tiešām sāpēja un es tāpat nekad nekristu zemē un netēlotu," pēc spēles komentēja Rihards Bukarts.

"Dienvidkorejieši centās mūs provocēt un gribēja dabūt vairākumus savai komandai. Tas ir saprotami un tā dara visas komandas, kas ir iedzinējos un vēlas uzvarēt." Bukarts noteica, ka Latvijas izlase nospēlēja ļoti gudri, neatbildot uz pretinieku provokācijām.

Līdzjutēji pirms pasaules hokeja čempionāta spēles starp Latviju un Dienvidkoreju

Latvijas hokeja izlase otrdien Dānijā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pārspēja augstākās divīzijas debitanti Dienvidkoreju. Tikai ...

gallery icon
27

Dienvidkorejas izlase visas spēles laikā nopelnīja kopumā 18 soda minūtes, spēlējot rupji un dažās epizodēs pat nesportiski pret Latvijas spēlētājiem. Savukārt Latvijas izlase noraidījās vien divas reizes. Dienvidkorejas komandas rupjās spēles dēļ latviešu hokejisti ne vienu reizi vien sāpēs gulēja uz ledus, Andrim Džeriņam pretinieku pārkāpuma dēļ spēli nepabeidzot.

"Laukumā izgājām gatavi, iemetām vārtus un tas mums deva pārliecību. Roberts [Bukarts] guva svarīgus trešos vārtus, kas mums iedeva pārliecību otrajā periodā un trešajā trešdaļā centāmies spēlēt disciplinēti, lai uzvarētu maču," stāstīja Bukarts.

Latviešu uzbrucējs arī pauda cerību, ka izlasei maisam gals ir vaļā vārtu gūšanas ziņā. "Katram puikam gūti vārti dod pārliecību un pēc tam rodas sajūta, ka katrā mačā būsi rezultatīvs. Prieks par katru spēlētāju, kurš guva vārtus un prieks par Elvi Merzļikinu, kurš nostāvēja sausā," uzsvēra Bukarts.

Ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Roberts Bukarts, bet pa vienam precīzam metienam izdarīja Gints Meija, Ronalds Ķēniņš un Rūdolfs Balcers, kamēr trīs rezultatīvas piespēles bija Rodrigo Ābolam.

Turpinājumā Latvijas valstsvienība ceturtdien spēlēs ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar astoņiem punktiem trīs spēlēs ir ASV, kam ar septiņiem punktiem seko Kanāda. Somijai ir seši punkti divās spēlēs, piecus punktus iekrājusi Latvija, bet trīs punkti tikuši Norvēģijai. Tālāk ar diviem punktiem seko Dānija un Vācija, kamēr Dienvidkoreja pašlaik ir bez punktiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās