foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Nav nekādu attaisnojumu!" Jaunais aizsargs Zīle komentē spēli ar Somiju
20 gadus vecais Kristaps Zīle šogad aizvada savu pirmo pasaules čempionātu pieaugušo konkurencē.
Hokejs
2018. gada 7. maijs, 10:27

"Nav nekādu attaisnojumu!" Jaunais aizsargs Zīle komentē spēli ar Somiju

LETA

Spēle ar Somiju bija murgs, no kura ātrāk gribējies pamosties, tāpēc hokejisti ir pateicīgi saviem līdzjutējiem, kuri viņus arī pēc šādas sagrāves atbalstījuši, pēc svētdien pasaules čempionātā Herningā piedzīvotās sagrāves sacīja Latvijas valstsvienības aizsargs Kristaps Zīle.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti svētdien savā otrajā pasaules čempionāta mačā ar 1:8 (0:3, 0:2, 1:3) kapitulēja Somijai.

"Pēc šādas spēles nav daudz ko teikt. Somi visur bija ātrāki. Nevar pieļaut tādas kļūdas kādas pieļāvām. Tas bija murgs, no kura gribējās ātrāk piecelties, tāpēc cepuri nost skatītājiem, kas beigās stāvēja kājās, mums aplaudēja un atbalstīja," pēc mača žurnālistiem sacīja pasaules čempionātu debitants Zīle.

Šīs Latvijas izlases jaunākais dalībnieks mačā pret somiem spēlēja desmit minūtes un 31 sekundi, maču pabeidzot ar negatīvu lietderības rādītāju -1, lielāko spēles laiku izpelnoties trešajā periodā, kad izlases rindās vairāk laukumā tika gados jaunākie spēlētāji.

Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Somijas valstsvienībām

Latvijas hokeja izlase svētdien Dānijā notiekošā pasaules čempionāta elites divīzijas B apakšgrupas otrajā mačā ar 1:8 (0:3, 0:2, 1:3) zaudēja ...

gallery icon
52

"Var čīkstēt un meklēt kādus attaisnojumus, bet spēlējam mēs jau paši un paši pieļāvām kļūdas, tāpēc šajā mačā nav nekādu attaisnojumu. Mača beigās gribējās, lai viss ātrāk beidzas un ir miers. Skrējām un sitāmies, taču nesanāca, tāpēc pēc šādas spēles ir grūti ko pateikt," pēc mača mazrunīgs bija aizsargs.

Kā vēstīts, Latvijas hokejisti turnīra ievadā ar 3:2 pagarinājumā pārspēja Norvēģiju.

Latvijai otrdien gaidāma tikšanās ar Dienvidkoreju, divas dienas vēlāk ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

Pārbaudes mačs: Latvija-Somija

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, ceturtdien "Euro Ice Hockey Challenge" spēļu ietvaros pārbaudes mačā "Arēnā Rīga" pārliecinoši ar ...

gallery icon
17

B grupā līdere ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem divās spēlēs ir Somija, kam ar pieciem punktiem seko ASV. Kanādieši tikmēr iekrājusi četrus punktus, bet trīs punktus ieguvusi Norvēģija, kamēr pa diviem punktiem guvušas Latvija, Dānija un Vācija. Savukārt Dienvidkoreja pagaidām ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.