foto: Twitter @lieuwewestra
Bijušais riteņbraucējs atklāj viltību, kā viņš drīkstējis legāli lietot dopingu
Bijušais riteņbraucējs nīderlandiešu riteņbraucējs Lēvs Vestra.
Citi sporta veidi
2018. gada 3. maijs, 05:16

Bijušais riteņbraucējs atklāj viltību, kā viņš drīkstējis legāli lietot dopingu

Jauns.lv

Bijušais riteņbraucējs Lēvs Vestra savā autobiogrāfijā atklājis veidu, kā panācis to, ka sportista dienu laikā drīkstējis legāli lietot dopingu.

Nīderlandieša Lēva Vestra viltība balstījas uz to, ka viņš sev panāca tā saukto terapeitisko izņēmumu, kas balstījās uz viltotām ārstu izziņām.

Kā savā grāmatā raksta bijušais riteņbraucējs, viņš savā laikā nebūt neesot bijis vienīgais sportists, kurš tā rīkojies. Šāda shēma vēl pavisam nesena velobraukšanā esot bijusi ļoti populāra.

"Man sķiet, ka drīkstu par to stāstīt, jo nejūtas, ka būtu darījis kaut ko nepareizu. Gandrīz visi manas paaudzes sportisti darīja tieši tāpat, lai spētu vieglāk sasniegt savas sportiskās kondīcijas augstāko punktu. Drīzāk būtu jāpievērš uzmanība mediķiem, kuri palīdzēja velobraucējiem tikt pie šīm izziņām," skarbs pret medicīnas darbniekiem ir Vestra: "Es regulāri tiku pie ārstu izziņām, jo bieži izdomāju dažādus savainojumus, lielākoties ceļgala traumas. Pēc papīriem man ilgus gadus gadus bija problēmas ar celi."

"Es pats sev veicu injekcijas, lai varētu pabraukt ātrāk, lai tiktu pie panākumiem. Jau pēc pirmās sezonas profesionāļu vidū es sapratu, ka tikai ar smagu darbu treniņos tikt pie uzvarām nav iespējams. Ja vēlies konkurēt, ar lielajiem vīriem tad jāspēj tikt pāri neiespējamajam. Ja tu spēj braukt bez kortizona (īslaicīgi mazina sāpes un locītavu iekaisumus, kā arī izdala asinīs ogļhidrātus un olbaltumvielas vielmaiņas veicināšanai), tad tu tiešām esi spēcīgs," stāsta bijušais nīderlandiešu riteņbraucējs.

Nīderlandiešu sportists domā, ka komandas nevēlējās neko zināt par notiekošo, tāpēc neizrādīja nekādu interesi par šīm shēmām. Viņiem bija svarīgi tikai tas, lai sportisti iziet uz starta, nekas cits komandas neinteresē.

Lēvs Vestra savu sportista karjeru pabeidza pērn 34 gadu vecumā, pēdējā komanda, kuru viņš pārstāvēja bija Kazahstānas vienība "Astana".