foto: Ieva Makare/LETA
Rodrigo Ābols: "Domāju par savu spēli, nevis skatījos uz Makdeividu vai Barzalu"
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Rodrigo Ābols.
Hokejs
2018. gada 2. maijs, 13:56

Rodrigo Ābols: "Domāju par savu spēli, nevis skatījos uz Makdeividu vai Barzalu"

LETA

Latviešu hokejists Rodrigo Ābols otrdienas pārbaudes mačā pret Kanādas valstsvienību domājis par savu sniegumu, nevis skatījies uz tādām zvaigznēm kā Konors Makdeivids vai Metjū Barzals, pēc cīņas izteicās spēlētājs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase otrdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 1:6 zaudēja zvaigžņotajai Kanādas izlasei, līdz ar to gatavošanos pasaules čempionātam noslēdzot bez pārbaudes spēlēs izcīnītām uzvarām.

Vienīgos vārtus Latvijas valstsvienības rindās guva komandas trenera Arta Ābola dēls Rodrigo.

"Kontrolējām ripu un labi iegājām kanādiešu zonā, Ralfs Freibergs un Miķelis Rēdlihs samainījās vietām, kas mazliet apmulsināja pretiniekus," vārtu guvumu komentēja Ābols. "Miķelis uzmeta pa vārtiem, un es pieliku nūju, ripai nonākot vārtos."

Ābols pastāstīja, ka spēles otrajā trešdaļā Latvijas hokejisti uz īsu brīdi zaudējuši koncentrēšanos. "Otrajā trešdaļā uz dažām sekundēm atslābām un sākām skatīties, kā spēlē Kanādas komanda. Kanādieši parādīja, ka viņu meistarība ļoti ātri ļauj atbildēt uz šādām mūsu kļūdām."

"Pirmoreiz, kad spēlēju pret Kanādu, vairāk skatījos, kā viņi spēlē, nevis uz savu sniegumu. Toreiz arī diez ko labi nenospēlēju. Šoreiz gribējās pierādīt gan sev, gan treneriem, ka varu nospēlēt labāk. Līdz ar to šajā mačā vairāk uztraucos, kā spēlēju pats, nevis skatījos uz Makdeividu vai Barzalu," turpināja Ābols.

Šobrīd 22 gadus vecais Ābols uzteica savu virknējumu, taču atzina, ka tas svarīgā brīdī ielaida muļķīgus vārtus. "Mūsu maiņa nospēlēja labi, bet ielaidām muļķīgus vārtus, kad pašiem bija jāiemet. Tobrīd rezultāts būtu bijis 2:1 mūsu labā, nevis 1:2, bet kopumā mūsu virknējums kontrolēja ripu un veidoja momentus, taču žēl, ka neiemetām vēl."

Pagājušajā vasarā Ābols noslēdza divu gadu līgumu ar Zviedrijas augstākās līgas vienību "Orebro", tomēr pie liela spēles laika šajā vienībā viņš netika, tāpēc janvāra sākumā tika izīrēts uz šīs valsts otrās līgas jeb "Allsvenskan" vienību "Karlskoga".

Nākamsezon Ābols atgriezīsies "Orebro" vienībā, ar kuru viņam ir spēkā līgums vēl uz vienu sezonu.

Latvijas izlases sastāvs planētas meistarsacīkstēm tiks nosaukts trešdien.

Pasaules čempionātā, kas sāksies 4.maijā, Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās