foto: Vida Press
Latvijas hokeja izlase šovakar pēdējā pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga" cīnīsies pret zvaigžņoto Kanādu
Kanādas hokeja izlases spilgātāk zvaigzne Konors Makdeivids ir aizvadītās sezonas NHL rezultatīvākais spēlētājs.
Hokejs
2018. gada 1. maijs, 08:58

Latvijas hokeja izlase šovakar pēdējā pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga" cīnīsies pret zvaigžņoto Kanādu

LETA

Latvijas hokeja izlase šodien "Arenā Rīga" aizvada pēdējo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta, tiekoties ar spēcīgo Kanādas valstsvienību, kuras sastāvā ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) superzvaigzne Konors Makdeivids.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spēle sāksies plkst.17 un tiešraidē to translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Boba Hārtlija trenētā Latvijas izlase līdz šim astoņās aizvadītās pārbaudes spēlēs uzvaras garšu nav izbaudījusi, kamēr Kanādas izlasei pirms planētas meistarsacīkstēm Dānijā šī būs vienīgā pārbaude.

Kanādas izlase ir veidota no NHL spēlētājiem, bet tās lielākā zvaigzne ir Makdeivids no Edmontonas "Oilers" kluba, kurš pēdējās divas sezonas kļuvis par NHL rezultatīvāko spēlētāju. Makdeivids būs arī komandas kapteinis šajā spēlē un pasaules čempionātā.

Kanādas izlases ģenerālmenedžeri ir savulaik slavenie vārtsargi Martins Brodērs un Šons Burks, bet komandu trenē Bils Pīterss, kurš pirms došanās uz Rīgu kļuva par NHL kluba Kalgari "Flames" galveno treneri.

Kanādas hokeja izlases treniņš pirms spēles ar Latviju "Arēnā Rīga"

gallery icon
37

Kanādas izlasē ir arī tādi pazīstami spēlētāji kā Raiens O’Reilijs, kurš ir Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo "Sabres" komandā, Džordans Eberle, Breidans Šens, Ārons Ekblads, Raiens Ņūdžents-Hopkinss un Metjū Barzals. Kanādas izlase kā ierasts ir viena no pasaules čempionāta favorītēm.

Tikmēr Latvijas izlases rindas pirmdien papildināja par Vācijas vicečempionu kļuvušais Rihards Bukarts, kā arī gaidāma Šveices augstākās līgas finālā spēlējušo Ronalda Ķēniņa un Elvja Merzļikina pievienošanās. Savukārt jau Dānijā komandas rindas papildinās rezultatīvu sezonu aizvadījušais 21 gadu vecais uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš līdz šim nacionālajā izlasē nav spēlējis.

Latvijas un Kanādas izlases savā starpā tiksies arī pasaules čempionātā.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas valstsvienība līdz šim aizvadītajās astoņās pārbaudes spēlēs piedzīvojusi tikai zaudējumus. Vispirms viesos ar 2:3 un 2:6 tika zaudēts Norvēģijai, bet vēlāk sekoja bezvārtu neveiksmes savā laukumā ar 0:3 un 0:5 pret Somijas izlasi, savukārt turpinājumā divas reizes ar vienādu 1:4 viesos tika zaudēts Slovākijai, kam sekoja neveiksmes ar 1:2 un 0:3 mājās arī pret Šveici.

Jau vēstīts, ka veselības problēmu dēļ Latvijas izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargi Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš. Pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt arī aizsargi Artūrs Kulda un Kristofers Bindulis.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Pasaules čempionātā, kas sāksies 4.maijā, Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās