Hokejs
2018. gada 13. aprīlis, 00:52

Merzļikins ielaiž tikai vienreiz, bet negābj komandu no zaudējumu pirmajā Šveices finālspēlē

LETA

Latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda ceturtdien pirmajā Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) finālsērijas mačā izbraukumā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pieveica vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto "Lugano" vienību.

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām "Lions" izvirzījusies vadībā ar 1-0.

Šī mača vienīgos vārtus 35.minūtē iemeta Maiks Kinzle.

Merzļikins šajā spēlē atvairīja 31 no 32 pretinieku metieniem.

Tikmēr Ķēniņš laukumā pavadītajās 17 minūtēs un divās sekundēs pa vārtiem izpildīja četrus metienus, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ķēniņš izslēgšanas turnīrā 12 spēlēs guvis trīs vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles, būdams starp komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem. Savukārt regulārajā čempionātā viņam neklājās tik labi, jo uzbrucējs 40 mačos guva vienus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Finālsērijas nākamais mačs notiks sestdien Cīrihē.

"Lions" klubs par Šveices čempionu kļuvis astoņas reizes, iepriekšējo reizi to paveicos 2014.gadā, bet 2012.gadā komanda kopā ar Ķēniņu to paveica, kad to trenēja Bobs Hārtlijs, kurš pašlaik vada Latvijas valstsvienību. Tikmēr "Lugano" par Šveices čempioni kļuvusi septiņas reizes, bet pēdējo reizi tas notika tālajā 2006.gadā.

Pateicoties iekļūšanai Šveices čempionāta finālā, "Lugano" un "Lions" komandas nodrošinājušas iespēju nākamsezon sacensties Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

Ceturtdaļfinālā "Lugano" ar 4-1 pārspēja "Fribourg-Gotteron" vienību, kamēr "Lions" ar tādu pašu rezultātu uzvarēja "Zug" hokejistus.

"Lugano" regulārajā čempionātā ieņēma ceturto vietu, bet "Lions" bija septītā. Tikmēr devītajā vietā bija vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Langnau "Tigers", kam sezonas beigās pievienojās uzbrucējs Tomas Andersons, latviešu pārstāvētajai komandai piedaloties vājāko komandu turnīrā, kurā tika saglabāta vieta NLA.