foto: Edijs Pālens/LETA
Savickis ir drošs, ka arī pēc nākamās sezonas Rīgas "Dinamo" paliks KHL
Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.
Hokejs
2018. gada 28. marts, 17:32

Savickis ir drošs, ka arī pēc nākamās sezonas Rīgas "Dinamo" paliks KHL

LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai Rīgas "Dinamo" nav bažu par to, ka pēc nākamās sezonas to varētu piemeklēt Toljati "Lada" un Hantimansijskas "Jugra" komandu liktenis, paziņojis Latvijas kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Jau ziņots, ka KHL Direktoru padome trešdien nolēma izslēgt no turnīra Arta Ābola trenēto un aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvēto "Lada", kā arī Hantimansijskas "Jugra" komandu. Tāpat KHL vadītājs Dmitrijs Černišenko norādījis, ka pēc 2018./2019. gada sezonas līgu pametīs vēl vismaz viens klubs, jo mērķis ir līga ar 24 vienībām.

Tāpat KHL publicēja analīzi par komandu potenciālu, ņemot vērā datus par pēdējām trim sezonām. Šajā rangā, kurš tika izmantots, lai samazinātu vienību skaitu, Rīgas "Dinamo" ir ceturtā no beigām, apsteidzot Čerepovecas "Severstaļ", "Lada" un "Jugra".

"Spēlēsim un cīnīsimies par savu laimi. Šosezon uzsvaru likām uz jaunajiem spēlētājiem, to pašu darīsim arī nākamajā sezonā, tomēr liela uztraukuma, ka mēs varētu pamest KHL, mums nav," intervijā aģentūrai RIAN sacīja Savickis.

Viņš norādīja, ka komanda, lai arī netika "play-off", spēlēja savu iespēju robežās.

"KHL rangā tiek vērtēti astoņi kritēriji, bet daudzos no tiem mēs esam labās pozīcijās. Jā, summā esam zemu, taču tas galvenokārt ir sportisko rādītāju dēļ. Kad mēs iekļuvām izslēgšanas turnīrā, rangā bijām astotajā vai devītajā vietā. Vienkārši mēs šosezon nospēlējām ļoti slikti, arī mūsu budžets līgas mērogā nav no iespaidīgākajiem. Ļoti daudz spēles zaudējām ar vienas vai divu ripu starpību. Lai arī mēs kluba padomes sēdē komandas sniegumu novērtējām kā neapmierinošu, jāsaprot, ka gados jaunā vienība spēlēja savu iespēju robežās," uzsvēra Savickis.

Latvijas kluba vadītājs arī norādīja ka KHL Direktoru padomes sēdē lielu diskusiju par "Lada" un "Jugra" izslēgšanu nav bijis.

"Mēs vadījāmies pēc iepriekš pieņemtās līgas tālākās stratēģijas. Lēmums par abu klubu izslēgšanu bija vienbalsīgs," norādīja Savickis.

Tāpat KHL vadība trešdien noteica algu griestus, kā arī nolēma izveidot speciālu komiteju, kas sekos līdzi klubu finansiālajai darbībai.

"Algu griesti mūs neskar, jo mēs pat līdz minimālajam līgas atalgojumam īsti neaizsniedzamies. Mums šī tēma nav aktuāla, taču līgai kopumā šāda tendence, noteikt algu griestus, ir pareiza," uzskata Savickis, kurš arī norādīja, ka Rīgas "Dinamo" komandai ar finansiālo pusi viss ir kārtībā.

Jau vēstīts, ka nākamajā sezonā vienai komandai algu griesti būs 850 miljoni rubļu (11,9 miljoni eiro). Tos pārsniedzot, būs jāmaksā 20% sods.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". KHL plāno līdz vismaz 2023.gadam būt 24 komandu sastāvā, turklāt iesaistīt arvien vairāk ārzemju vienības, paralēli atskaitot vājākās komandas pēc finansiālajiem rādītājiem un sasniegtajiem rezultātiem.