foto: AP/Scanpix/LETA
NHL spīdeklis Makdeivids pasaules čempionātā plāno pārstāvēt Kanādas izlasi
Pirms čempionāta Konors Makdeivids varētu viesoties arī Rīgā, kur piedalītos pārbaudes spēlē pret Latvijas izlasi.
Hokejs
2018. gada 20. marts, 17:47

NHL spīdeklis Makdeivids pasaules čempionātā plāno pārstāvēt Kanādas izlasi

LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Edmontonas "Oilers" zvaigzne Konors Makdeivids plāno maijā Kanādas izlases sastāvā piedalīties pasaules čempionātā Dānijā, līdz ar to pirms turnīra viņš varētu viesoties arī Latvijā.

Kanādas izlase pirms pasaules čempionāta aizvadīs treniņnometni Rīgā, 1.maijā pārbaudes mačā spēkojoties arī ar Latvijas izlasi.

Pats Makdeivids, kurš šobrīd ir dalītā otrajā vietā NHL rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, par savu pievienošanos izlasei nav neko paudis, taču viņa zviedru komandas biedrs Oskars Klefboms intervijā portālam "hockeysverige.se" norādījis, ka Makdeivids plāno palīdzēt izlasei.

"Es zinu, ka Konors dosies un, iespējams, arī Raiens Ņūdžents-Hopkinss tur būs," sacījis aizsargs Klefboms, kurš gan pats Zviedrijas izlasei palīdzēt nevarēs, jo pēc sezonas viņam tiks veikta pleca operācija.

"Oilers" komanda vairs nepretendē uz vietu Stenlija kausa izcīņā, ieņemot 13.vietu Rietumu konferencē.

Makdeivids, kurš pērn tika atzīts par NHL vērtīgāko sezonas spēlētāju, pasaules čempionātā debitēja 2016.gadā Maskavā, izcīnot zelta medaļu, finālspēlē pret Somiju iemetot uzvaras vārtus.

Šosezon viņš 72 spēlēs guvis 34 vārtus un atdevis 55 rezultatīvas piespēles, tiekot pie 89 punktiem. Tikpat savākuši arī Jevgēņijs Malkins no Pitsburgas "Penguins" un Neitens Makinons no Kolorādo "Avalanche", savukārt līderis ar 93 punktiem ir Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Ņikita Kučerovs.

Iepriekšējā sezonā Makdeivids nopelnīja 100 (30+70) rezultativitātes punktus, kas bija labākais rādītājs līgā.

Jau ziņots, ka Kanādas izlase Rīgā viesojās arī februāra sākumā pirms 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, taču tad hokeja dzimtenes valstsvienībā nebija NHL klubu pārstāvji, kuri savukārt maijā varēs spēlēt pasaules čempionātā.

Kanādas izlase pasaules čempionātā Herningas pilsētā spēlēs vienā grupā ar Latviju, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.