foto: LETA
Rodrigo Ābols cer izkarot pastāvīgu vietu "Orebro" sastāvā
Rodrigo Ābols: Nākamsezon centīšos izkarot patstāvīgu vietu "Orebro" sastāvā.
Hokejs
2018. gada 20. marts, 13:10

Rodrigo Ābols cer izkarot pastāvīgu vietu "Orebro" sastāvā

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols pēc savas pirmās sezonas Zviedrijas hokejā ir apņēmības pilns izkarot patstāvīgu vietu "Orebro" komandas rindās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušajā vasarā Ābols noslēdza divu gadu līgumu ar Zviedrijas augstākās līgas vienību "Orebro", tomēr pie liela spēles laika šajā vienībā viņš netika, tāpēc janvāra sākumā tika izīrēts uz šīs valsts otrās līgas jeb "Allsvenskan" vienību "Karlskoga".

"Galvenā atšķirība, spēlējot "Orebro" un "Karlskoga" komandās, bija manā spēles laikā un turnīru līmenī," pastāstīja Ābols. "Tiku nosūtīts uz zemāku līgu, lai iegūtu iespēju spēlēt komandas galveno vijoli."

Latvijas izlases trenera Arta Ābola dēls atklāja, ka "Karlskoga" komandas treneri viņam uzticējās un ļāva spēlēt gan vairākumā, gan māzākumā.

"Vidēji spēlēju aptuveni 19 minūtes, kas ir daudz vairāk nekā "Orebro", kur mans spēles laiks bija septiņas minūtes. Ieguvu pārliecību pār saviem spēkiem un nākamsezon centīšos izkarot patstāvīgu vietu "Orebro" sastāvā," bilda uzbrucējs, kurš pirmdien kopā ar citiem Latvijas izlases kandidātiem svaru zālē sāka gatavoties pasaules čempionātam.

"Orebro" rindās Ābols 26 mačos izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli un lietderības koeficientu mīnus četri, bet "Karlskoga" sastāvā 18 maču laikā Rodrigo sakrāja 17 punktus - guva septiņus vārtus un atdeva desmit rezultatīvās piespēles, kā arī sezonu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Situācija "Orebro" bija sarežģīta. Komandā bija daudz uzbrucēju, bet man tā bija pirmā profesionālā sezona pieaugušo hokejā. Bija grūti, taču secinājām, ka labāk būtu doties līmeni zemāk, bet attiecīgi spēlēt vairāk. Turpmākā sezona jau bija labāka, un treneri teica, ka vēlas, lai tā kā es spēlēju "Karlskoga" sastāvā, es spēlētu arī Erebrū vienībā."

Ābols arī pauda, ka "Orebro" vadība bija ļoti priecīga, jo saņēma labas atsauksmes no Karlskogas vienības. "Karlskogā trenerus apmierināja gan tas kā uzvedos uz ledus, gan ārpus ledus."

Uzbrucējs ar prieku atgriezies Latvijā, sakot, ka ir laimīgs katru dienu satikt ģimeni, draudzeni un draugus, kuri sezonas laikā nav satikti. Tāpat hokejists neslēpa sajūsmu par atgriešanos izlasē. "Visi spēlētāj izlasē ir pozitīvi, varu runāt latviski un ar prieku nāku uz treniņiem," pauda Ābols.

"Pirmajā dienā izlasē jaunie spēlētāji bija kautrīgāki. Domāju, ka nevienam nav nepieciešams kautrēties, bet visiem vajag trenēties, strādāt un izbaudīt procesu, jo tas ir ļoti patīkami, ka izlasē ir tāda autoritāte kā Bobs Hārtlijs."

Ābols pagaidām vēl neaizvada ledus treniņus, bet kopā ar Māri Bičevski, Kristapu Zīli, Gunāru Skvorcovu un Gunti Galviņu strādā trenažieru zālē. Pats hokejists atzina, ka uz ledus varētu kāpt nākamajā pirmdienā.

"Tagad ir laiks sagatavoties. Divas nedēļas paņēmu brīvu, bet pēc tam trīs dienas patrenējos. Ķermenis ir mazliet stīvs, jo nav bijušas slodzes, bet tas ir normāli un viss ir procesā. Ar katru dienu fiziskā forma uzlabosies," uzskata hokejists.

Viņš izteicās, ka izlasē ieraudzījis arī iepriekš neredzētas sejas. "Vakar runāju ar mammu un smējos, ka laikam palieku vecs un vairs nepazīstu visus hokejistus. Jaunajiem spēlētājiem tā ir vērtīga pieredze, kas ne katram tiek dota. Iepazināmies viens ar otru, kopā trenēsimies un tad jau viens otru labāk sapratīsim," piebilda Ābols.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas valstsvienības treniņi katru nedēļu notiks no pirmdienas līdz piektdienai, bet sestdien un svētdien spēlētājiem tiks dotas brīvdienas.

Darbā ar Latvijas izlasi Bobam Hārtlijam šajā pavasarī asistēs Žaks Klutjē, Ģirts Ankipāns un Artis Ābols. Savukārt par izlases sportisko formu rūpēsies fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis.

Latvijas izlase pasaules čempionātā Herningas pilsētā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Pērn Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas bija labākais rezultāts kopš 2012.gada.