foto: Edijs Pālens/LETA
"Sabres" bez Girgensona piedzīvo smagu zaudējumu pret NHL līdervienību
Kad Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons atkal atgriezīsies laukumā pagaidām nav zināms.
Hokejs
2018. gada 20. marts, 08:08

"Sabres" bez Girgensona piedzīvo smagu zaudējumu pret NHL līdervienību

LETA

Bufalo "Sabres" komanda, kuras rindās traumas dēļ prognozējami nespēlēja Latvijas hokejists Zemgus Girgensons, pirmdien savās mājās ar rezultātu 0:4 (0:0, 0:2, 0:2) zaudēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) līderei Nešvilas "Predators", kas līdz ar to oficiāli nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs.

Jau ziņots, ka Girgensons sestdien traumas dēļ nepabeidza maču, kurā "Sabres" savā laukumā ar 5:3 uzvarēja Čikāgas "Blackhawks", latvietim laukumā pavadot vien nepilnas trīs minūtes.

Tāpat uzbrucējs ir izlaidis nākamos divus "Sabres" treniņus. Lai arī komanda neziņo par savainojuma nopietnību, pirmdien no fārmkluba tika izsaukts cits uzbrucējs, bet latvietis cīņai ar "Predators" netika pieteikts, līdz ar to joprojām nav skaidrs, kad Girgensons varētu atgriezties laukumā.

"Sabres", kas jau zaudējusi teorētiskas izredzes iekļūt Stenlija kausa izcīņā, piedzīvoja trešo zaudējumu pēdējos četros mačos, kamēr "Predators" izcīnīja ceturto panākumu pēc kārtas un 14.pēdējos 15 mačos.

Pirmais periods noslēdzās neizšķirti, bet otrajā Maiks Fišers un Raiens Johansens nepilnu piecu minūšu laikā viesus izvirzīja vadībā ar 2:0. Savukārt noslēdzošajā spēles daļā Filips Fošberjs un Raiens Hartmans panāca graujošo 4:0.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Nešvilas kluba vārtsargs Peka Rinne, kurš atvairīja 35 "Sabres" metienus, izcīnot 11.uzvaru pēc kārtas un 40.šajā sezonā. Soms šosezon astoņos mačos palicis nepārspēts, kas ir labākais rādītājs līgā. Tāpat Rinne kļuva par septīto vārtsargu NHL vēsturē, kurš trīs sezonas vienā sezonā izcīnījis 40 uzvaras.

Nešvilas komanda, kas pērn spēlēja Stenlija kausa finālā, pie punktiem tikusi pēdējos 15 mačos, kas ir jauns kluba rekords.

Girgensons šosezon 65 spēlēs guvis septiņus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -8.

Arī iepriekšējās divās sezonās latvietis pretinieku vārtsargus pārspēja pa septiņām reizēm. Savukārt labākā viņam bija 2014./2015.gada sezona, kad pretinieku vārtos tika raidītas 15 ripas. Savā NHL karjerā Girgensons 342 spēlēs ticis pie 44 vārtiem un 54 rezultatīvām piespēlēm, tikai par diviem punktiem atpaliekot no 100 punktu sasniegšanas.

Bufalo klubs ar 58 punktiem 72 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, bet augstāk esošās Otavas "Senators" un Detroitas "Red Wings" ir priekšā par pieciem punktiem. Pēdējā "Sabres" ir arī visas līgas ieskaitē, jo Rietumu konferences vājākajām komandām Arizonas "Coyotes" un Vankūveras "Canucks" ir pa 59 punktiem.

Tikmēr "Predators" ar 106 punktiem 72 mačos ir visas līgas līdere, Rietumu konferencē par deviņiem punktiem apsteidzot Vegasas "Golden Knights", bet līgas kopvērtējumā "plēsoņām" četrus punktus zaudē Tampabejas "Lightning".

Bufalo komanda savu nākamo maču aizvadīs trešdien, kad savā laukumā uzņems citu pastarīti "Coyotes".