foto: Edijs Pālens/LETA
Samoilovam/Šmēdiņam pārliecinošs zaudējums
Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs (priekšplānā) un Jānis Šmēdiņš Dohā septiņās stundās aizvadīja trīs spēles.
Citi sporta veidi
2018. gada 8. marts, 14:41

Samoilovam/Šmēdiņam pārliecinošs zaudējums

LETA

Aizvadot trešo spēli septiņu stundu laikā, Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien cieta zaudējumu Dohā notiekošā Pasaules kausa izcīņas četru zvaigžņu posma ceturtdaļfinālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turnīrā ar piekto numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš aptuveni 30 grādu karstumā ar rezultātu 0-2 (15:21, 13:21) pārliecinoši piekāpās Oļegam Stojanovskim un Igoram Veļičko no Krievijas, kuriem turnīrā ir 15.numurs.

Līdz ar to Latvijas sportisti turnīru noslēguši ar dalītu piekto vietu. Šis kļūs par pirmo Pasaules kausa etapu šogad, kurā piedalījies kāds no Latvijas duetiem, bet netiks izcīnītas medaļas.

Kā vēstīts, pirms tam ceturtdien Samoilovs un Šmēdiņš vispirms izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2-0 (21:18, 29:27) uzvarēja itāļus Aleksu Ranjēri un Marko Kaminati, kuriem turnīrā bija 18.numurs, jau pēc divām stundām devās kortā vēlreiz un ar 2-0 (21:16, 21:18) uzvarēja ar 25.numuru izliktos amerikāņus Raienu Dohertiju un Viljamu Alenu, bet trešā spēle sākās vēl nedaudz vairāk nekā divas stundas pēc šīs beigām.

Tikmēr Stojanovskis un Veļičko aizvadīja otro spēli dienā.

Kā vēstīts, otrs vadošais Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri bija izlikti ar sesto numuru, astotdaļfinālā ar 0-2 (18:21, 17:21) zaudēja poļiem Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoram, kuriem ir augstais otrais numurs turnīrā. Līdz ar to viņi turnīru noslēdza dalītā devītajā vietā.

Pirms tam Pļaviņš un Točs trešdien apakšgrupu kārtā izcīnīja divas uzvaras divos mačos, vispirms ar 2-0 (21:16, 21:14) pārspējot Kataras naturalizētos brazīliešus Žūliu Sēzaru du Našimēntu un Džefersonu Santušu Pereiru, kuri izlikti ar 27.numuru, bet pēc tam ar 2-0 (23:21, 21:17) pieveicot turnīra 11.numuru Semu Pedlovu un Semu Šekteru no Kanādas.

Tikmēr Samoilovsun Šmēdiņš E apakšgrupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:16, 21:16) uzvarēja sacensību 28.numuru Kasperu Kujavjaku un Maceju Rudolu no Polijas, bet cīņā par uzvaru grupā un vietu astotdaļfinālā ar 0-2 (23:25, 20:22) zaudēja citiem Polijas pārstāvjiem Gžegožam Fijalekam un Mihalam Brilam, kuriem ir 12.numurs.

Pēc šīs sezonas sacensību formāta katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Jau ziņots, ka otrdien šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja cits Latvijas pāris Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs, ciešot neveiksmi jau pirmajā atlases kārtā.

Pagājušajā nedēļā Samoilovs/Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu ASV pilsētā Fortloderdeilā notikušajā sezonas pirmajā Pasaules kausa piecu zvaigžņu posmā, turklāt arī jaunizveidotais pāris Pļaviņš/Točs šo gadu sākuši ļoti veiksmīgi. Janvāra pašā sākumā viņi Nīderlandes pilsētā Hāgā triumfēja Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā, bet vēl pēc nedēļas Čehijas pilsētā Pelhržimovā izcīnīja bronzu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" kategorijas turnīrā, savukārt turpinājumā viņi aizkļuva līdz finālam četru zvaigžņu sacensībās Irānā, titula mačā ciešot neveiksmi. Savukārt Fortloderdeilā Pļaviņš un Točs palika dalītā devītajā vietā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās