foto: AP/Scanpix/LETA
Par spēļu sarunāšanu Grieķijā apcietinātas 58 personas
Visiem cietumsodu saņēmušajiem ir tiesības iesniegt apelācijas.
Futbols
2018. gada 1. marts, 13:19

Par spēļu sarunāšanu Grieķijā apcietinātas 58 personas

LETA

Par saistību ar 2011.gada spēļu sarunāšanas skandālu Grieķijas futbolā trešdien 58 personas saņēmušas cietumsodu no 30 mēnešiem līdz vairāk nekā desmit gadiem.

Tomēr vairāki ieslodzījumi atlikti uz trim gadiem, kamēr citas personas var izvairīties no cietuma, maksājot piecus eiro par katru tajā pavadāmo dienu termiņa laikā.

Starp notiesātajiem ir arī bijušais Grieķijas izlases spēlētājs un pašreizējais Brisbenas "Roar" komandas aizsargs Avrams Papadopuls, kam piešķirts nosacīts sods uz 30 mēnešiem.

Tiesa atzina 33 gadus veco futbolistu par vainīgu neatļautās derībās laikā, kad viņš pārstāvēja Pirejas "Olympiakos".

Par tādu pašu nodarījumu līdzīgu sodu saņēma vēl viens toreizējais "Olympiakos" pārstāvis Kosts Mendrins.

Bijušajam futbolistam Mihalim Nikolopulam piespriesti četri gadi cietumā, taču to iespējams atlikt, ja viņš katru mēnesi ierodas vietējā policijas iecirknī un atrodas sociālās labklājības dienesta pārraudzībā.

Volas mērs un šīs pilsētas kluba "Olympiakos" bijušais prezidents Ahillejs Beoss saņēmis četrus gadus cietumā par kukuļošanu, divu spēļu rezultātu manipulēšanu un nelikumīgām derībām.

Garākais termiņš cietumā piespriests bijušajam "Ilioupolis" komandas prezidentam Giorgam Cakojanim, kurš par nelikumīgām azartspēlēm, nelikumīgām derībām, kukuļošanu, naudas atmazgāšanu, izspiešanas mēģinājumu un neatļautu ieroču turēšanu sodīts ar desmit gadiem un desmit mēnešiem.

Ir ziņas, ka viņš piedalījies četru spēļu rezultātu ietekmēšanā.

Visiem cietumsodu saņēmušajiem ir tiesības iesniegt apelācijas.

Sākotnēji šajā skandālā bija iekļautas 84 personas, taču vairāk nekā 20 tika attaisnotas.

Grieķijas iestādes izmeklēšanu sāka pēc tam, kad šīs valsts futbola federāciju Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) informēja par 41 aizdomīgu spēli, kuru skaitā bija divas no superlīgas.