foto: AFP/Scanpix/LETA
Merzļikina lieliskais sniegums palīdz uzvarēt Ķēniņu
Pēdējo gadu Latvijas labākais hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins.
Hokejs
2018. gada 28. februāris, 23:59

Merzļikina lieliskais sniegums palīdz uzvarēt Ķēniņu

LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins trešdien Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) mačā palīdzēja "Lugano" vienībai mājās ar 3:1 (0:1, 3:0, 0:0) uzvarēt Ronalda Ķēniņa pārstāvēto Cīrihes "Lions".

Merzļikins atvairīja 36 no 37 pretinieku metieniem, "Lugano" komandai turnīrā pārtraucot divu zaudējumu sēriju.

Latvijas hokejistu pirmajā periodā pārspēja Cīrihes kluba zviedru uzbrucējs Frēdriks Petešons, taču trešajā periodā mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus, divas reizes izceļoties Damjēnam Brunneram.

Ķēniņš spēlēja 16 minūtes un 18 sekundes, četras reizes meta pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderības rādītāju -1.

Ar šo uzvaru "Lugano" garantēja sev vismaz ceturto vietu regulārā čempionāta noslēgumā, jo pozīciju zemāk esošā "Lions" viņus atlikušajās divās spēļu kārtas apsteigt vairs nevar.

Tikmēr vēl vienā mačā Langnau "Tigers" ar Ivaru Punnenovu vārtos cieta sāpīgu neveiksmi, kas līdz minimumam samazina komandas izredzes tikt izslēgšanas spēlēs.

"Tigers" savā laukumā ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) zaudēja tiešajiem konkurentiem par vietu "play-off" Ženēvas "Servette" komandai.

Punnenovs atvairīja 32 no 34 metieniem.

Uzvaras gadījumā "Tigers" varēja pakāpties uz astoto pozīciju, taču tagad tā no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par pieciem punktiem.

Šveices čempionāta regulārajā sezonā uzvaru ar 98 punktiem 48 spēlēs jau garantējusi "Bern" komanda, bet "Lugano" ar 82 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

Tikmēr Cīrihes "Lions" ar 75 punktiem ir piektajā vietā, bet Langnau "Tigers" ar 64 punktiem ieņem devīto vietu 12 komandu vidū, par pieciem punktiem atpaliekot no pirmā astotnieka.