foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Znaroka padotie mēģinot uzpirkt savus pusfināla pretiniekus čehus, kuri tiekot pat izspiegoti
Oļega Znaroka padotie nepanāca savu, jo pusfināla maču nevarēs aizvadīt sarkanajās formās.
Hokejs
2018. gada 22. februāris, 13:48

Znaroka padotie mēģinot uzpirkt savus pusfināla pretiniekus čehus, kuri tiekot pat izspiegoti

Kasjauns.lv

Jau rīt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs tiks aizvadīti hokeja sacensību pusfināla mači starp Čehijas un olimpisko sportistu no Krievijas komandām, kā arī starp lielākā pārsteiguma autori Vāciju un Kanādu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā centrālais mačs, protams, tiek gaidīts Latvijas hokeja speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto olimpisko sportistu no Krievijas un čehu spēkošanās, tomēr jau dienu pirms cīņas, kura rīt sāksies 9.40 pēc Latvijas laika, publiskajā telpā izskanējusi informācija par pamatīgu konfliktsituāciju, kuru Čehijas prese nosaukusi pat par krievu spiegošanu.

Čehijas izlases preses atašejs Zdeneks Zikmunds savas valstsvienības treniņa laikā no tribīnēm aizdzinis Krievijas pārstāvjus, kuri tur atradās ar videokameru rokās un filmēja gatavošanos.

Oļega Znaroka ģimene

Hokeja trenera Oļega Znaroka ģimene. Viņam ar sievu Ilonu ir divas meitas – Viktorija un Alise, no kurām viena ir ...

gallery icon
15

Kā vēsta krievu medijs "Sport Express", Zikmunds ar spēku aizsedzi kameras un pat pagrūdis operatoru, kurš teju nokritis. Šo konfliktu izdevies arī nofilmēt.

Krievu medijs ziņo, ka tajā laikā hokeja arēnā atradusies arī Zviedrijas televīzija, kuriem nekas nav ticis aizliegts.

"Mēs gribam, lai filmē tikai savējie. Ar kameru arēnā drīkst atrasties vienīgi čehu operatori. Tāds ir treneru lēmums, kuri nevēlas, lai taktiskās viltības tiktu nopludinātas. Šis ir mūsu treniņš Dienvidkorejā. Jautājiem turnīra vadībai, ja mēs esam kļūdījušies, tad, protams, atvainosimies," situāciju skaidro Čehijas valstsvienības preses pārstāvis.

"Lai krievi izlasa nolikumu, tad viņo sapratīs, ka esam rīkojušies pareizi," paziņoja viens no izlases treneriem kādreizējais NHL aizsargs Jaroslavs Špačeks, dodoties uz Čehijas māju, kurā notika pirmizrāde filmai par čehu olimpisko triumfu pirms 20 gadiem Nagano.

Olimpiskie sportisti no Krievijas hokeja laukumā spēkojas ar ASV

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Olimpisko sportistu no Krievijas hokeja izlase sestdien Phjončhanas olimpisko spēļu B apakšgrupas mačā ar ...

gallery icon
29

Par krievu spiegošanu šādu rīcību nosauca vadošais Čehijas sporta portāls Sport.cz, kuri savā publikācijā atklāja, ka Krievijas pārstāvji drīkst skatīties viņu valstsvienības treniņu, bet filmēšana jau ir spiegošana.

Savukārt "Sport Express", izpētot sacensību nolikumu, konstatējuši, ka ikvienam akreditētam preses pārstāvim ir pilnas tiesības apmeklēt jebkuru treniņu un televīzijas pārstāvji drīkst arī filmēt neatkarīgi no savas valsts piederības.

Čehu preses atšeja rīcība, pielietojot spēku un aizsedzot kameras objektīvu uzskatāma par rupju Starptautiskās Olimpiskās komitejas noteikumu pārkāpumu, secina laikraksts.

Čehu portāls nācis klajā ar vēl kādu skandalozu paziņojumu, ka Znaroka trenētās Krievijas olimpisko sportistu izlases pārstāvji centušies piekukuļot Čehijas izlases menedžeri Janu Černiju. Krievu pārstāvji piedāvāja 100 eiro, lai Znaroka vadītā "sarkanā mašīna" (izlases iesauka Krievijā) varētu pusfināla mačā spēlēt sarkanajās formās, kādās pēc turnīra nolikuma rītdienas mačā būtu jāspēlē čehiem, ja vien abas komandas nevienojas pret pretējo.

Olimpiskie fani, no kuriem baidās pašu sportisti

Pēc dopinga pārkāpumiem olimpiskajām spēlēm netika pielaista Krievija, tomēr daudziem tās sportistiem tika atļauts piedalīties Olimpiādē zem netriāla karoga kā ...

gallery icon
70

"Šorīt Krievijas komandas pārstāvji pienāca pie manis, lai mēs nomainīt formas. Viens no Krievijas pārstāvjiem centās iestāstīt, ka mums esot ļoti skaista gaišā forma. Turklāt viņš man piedāvāja 100 eiro, lai viņa komanda varētu spēlēt sarkani. Mēs nespējām vienoties," vietējiem medijiem stāsta Černijs.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka olimpiskie sportisti no Krievijas ceturtdaļfinālā pārliecinoši apspēlēja Norvēģiju ar 6:1, kamēr čehi pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 izrādījās pārāki par amerikāņiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās