foto: Reuters/Scanpix/LETA
Arī Zviedrijas un Kanādas hokejisti nodrošina vietu olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā
Kanādas hokejisti pēc spēles apsveic vārtsargu Kevinu Pulīnu.
Hokejs
2018. gada 18. februāris, 17:52

Arī Zviedrijas un Kanādas hokejisti nodrošina vietu olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā

LETA

Zviedrijas un Kanādas hokeja izlases svētdien nodrošināja sev vietas Phjončhanas olimpisko spēļu turnīra ceturtdaļfinālā, kur jau iepriekš iekļuva Čehija un Olimpiskie sportisti no Krievijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zviedrija ceturtdaļfinālā tiksies ar Šveices un Vācijas pāra stiprāko komandu, Kanāda duelēsies ar Somijas un Dienvidkorejas mača uzvarētāju, Olimpiskie sportisti no Krievijas ceturtdaļfinālā gaidīs Slovēniju vai Norvēģiju, kamēr Čehija par ceļazīmi uz pusfinālu cīnīsies ar ASV vai Slovākiju.

Zviedrija svētdien ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pārspēja Somiju, nodrošinot pirmo vietu C apakšgrupā. Šī izlase kā vienīgā no 12 komandām apakšgrupu turnīrā tika pie trim uzvarām pamatlaikā.

Mača rezultāts tika atklāts piecas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām, kad Zviedrijas izlases uzbrucējs Antons Landers izslidoja viens pret somu vārtsargu Miko Koskinenu, raidot ripu pretinieku cietoksnī. Otrā perioda otrajā minūtē Jonass Kempainens pēc cīņas vārtu priekšā panāca izlīdzinājumu, taču tie bija vienīgie somu vārti šajā mačā.

Trešā perioda devītajā minūtē Patriks Zakrisons bija pirmais pie Koskinena atsistās ripas un izvirzīja vadībā Zviedriju, bet piecas sekundes pirms mača finālsvilpes Oskars Mellers raidīja ripu tukšos vārtos.

Kā vēstīts, iepriekš svētdien šīs apakšgrupas mačā Vācijas hokeja izlase pēcspēles metienos ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Norvēģiju, izcīnot pirmo uzvaru.

C apakšgrupā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Zviedrija, kas nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. Otrā ar sešiem punktiem bija Somija, trešo vietu ar diviem punktiem ieņēma Vācija, bet pie punkta tika Norvēģija.

Tikmēr Kanāda A apakšgrupas duelī ar rezultātu 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) apspēlēja olimpisko spēļu saimnieci Dienvidkoreju un ceturtdaļfinālā iekļuva kā labākā no apakšgrupu otro vietu ieguvējām.

Rezultātu mača astotajā minūtē atklāja Kristians Tomass, kurš pēc ieslidošanas pretinieku aizsardzības zonā nekavējoties meta pa vārtiem un bija precīzs. Otrie vārti tika gūti nepilnas sešas minūtes pirms otrā perioda beigām, kad Ēriks O'Dells palika viens pats nepieskatīts pie labā vārtu stabiņa.

Vēl divus vārtus kanādieši iemeta trešajā trešdaļā. Ceturtajā minūtē Maksims Lapjērs, apvedot pretinieku un apmānot arī vārtsargu, panāca jau 3:0, bet divas minūtes pirms spēles beigām Žilbērs Brulē vairākumā no vārtu priekšas pielika punktu Kanādas izlases uzvarai.

Kevins Pulēns Kanādas izlases vārtos atvairīja visas 19 pretinieku mestās ripas, kamēr paši kanādieši pa pretinieku vārtiem meta 45 reizes.

Kanādas izlasē Rīgas "Dinamo" aizsargs Karls Stolerijs otro maču pēc kārtas netika uz ledus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šīs apakšgrupas mačā Čehijas hokeja izlase ar rezultātu 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) pārspēja Šveici, nodrošinot vietu turnīra ceturtdaļfinālā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

A apakšgrupā Čehija trīs spēlēs tika pie astoņiem punktiem, otrā ar septiņiem punktiem bija Kanāda, trešo vietu ar trim punktiem ieņēma Šveice, bet Dienvidkoreja trīs mačos palika bešā.

Jau vēstīts, ka sestdien kā pirmā ceturtdaļfinālā iekļuva Olimpisko sportistu no Krievijas komanda, kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. B apakšgrupā krievi uzvarēja ar sešiem punktiem, kamēr pa četriem punktiem ieguva Slovēnija, ASV un Slovākija.

Hokeja turnīrā pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otro vietu ieguvēja, uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējās komandas aizvadīs pirmo izslēgšanas kārtu, noskaidrojot vēl četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām.

Kā zināms, tad pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis.