foto: AP/Scanpix/LETA
Vācijas hokejisti olimpiskā turnīra mačā pēcspēles metienos uzvar Norvēģiju
Vācijas hokejisti realizēja trīs no trim pēcspēles metieniem.
Hokejs
2018. gada 18. februāris, 07:53

Vācijas hokejisti olimpiskā turnīra mačā pēcspēles metienos uzvar Norvēģiju

LETA

Vācijas hokeja izlase svētdien Phjončhanas olimpisko spēļu turnīra C apakšgrupas mačā pēcspēles metienos ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Norvēģiju, izcīnot pirmo uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spēles rezultātu mača 33.minūtē skaitliskajā vairākumā atklāja vācietis Patriks Hāgers, bet 46.minūtē norvēģi atjaunoja neizšķirtu, izceļoties Aleksandram Reihenbergam.

Pamatlaikā un pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, bet "bullīšos" Vācijai uzvaru nodrošināja Hāgers, Dominiks Kahuns un Matīass Plačta, vāciešiem realizējot trīs izgājienus, kamēr norvēģi tā arī nespēja pārspēt vārtsargu Deniju aus den Birkenu.

Vācijas izlase līdz ar to nodrošināja trešo vietu grupā, kamēr Norvēģija palika pēdējā.

C apakšgrupā pirms noslēdzošās cīņas Somijai un Zviedrijai ir pa sešiem punktiem, abām komandām svētdien tiekoties savā starpā, noskaidrojot komandu, kura uzreiz tiks ceturtdaļfinālā. Tikmēr Vācijai ir divi, bet Norvēģijai viens punkts.

Jau vēstīts, ka sestdien kā pirmā ceturtdaļfinālā iekļuva Olimpisko sportistu no Krievijas komanda, kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. B apakšgrupā krievi uzvarēja ar sešiem punktiem, kamēr pa četriem punktiem ieguva Slovēnija, ASV un Slovākija.

Svētdien noslēgsies apakšgrupu turnīra spēles, pēdējos mačus aizvadot arī A apakšgrupas komandām, Čehijai tiekoties ar Šveici, bet Kanādai spēlējot ar Dienvidkoreju.

Hokeja turnīrā pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otro vietu ieguvēja, uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās komandas aizvadīs pirmo izslēgšanas kārtu, noskaidrojot vēl četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām.

Kā zināms, tad pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās