foto: EPA/LETA
Vācijas daiļslidošanas duets negaidīti triumfē olimpisko spēļu pāru sacensībās
Izvēles programmā pieredzējusī Savčenko, kā arī par viņu piecus gadus jaunākais Maso bija izcili.
Citi sporta veidi
2018. gada 15. februāris, 08:02

Vācijas daiļslidošanas duets negaidīti triumfē olimpisko spēļu pāru sacensībās

LETA

Pieredzējušais Vācijas daiļslidotāju duets Aļona Savčenko un Bruno Maso ceturtdien negaidīti triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu pāru sacensībās, nodemonstrējot izcilu izvēles slidojumu.

Savčenko un Maso pēc īsās programmas bija vien ceturtajā vietā, taču no labāko trijnieka atpalika vien par 0,23 punktiem, kamēr tā brīža līderiem Veņdzjinai Sui un Cunam Haņam zaudēja gandrīz sešus punktus.

Izvēles programmā pieredzējusī Savčenko, kā arī par viņu piecus gadus jaunākais Maso bija izcili, nopelnot 159,31 punktu, kas ir jauns pasaules rekords pāru slidojumos. Tikmēr summā viņi tika pie 235,90 punktiem, izcīnot zelta medaļas.

Phjončhanas olimpiskais parks

gallery icon
37

Pērnā gada pasaules čempioni Sui un Haņa palika otrie ar 235,47 punktiem, izvēles programmā nopelnot trešo labāko punktu summu, bet bronzas medaļas ieguva kanādieši Megana Duhamela un Eriks Redfords, kuri sacensības noslēdza ar 230,15 punktiem.

Savukārt fiasko piedzīvoja olimpiskie sportisti no Krievijas Jevgēņija Tarasova un Vladimirs Morozovs, kuri bija otrie pēc īsās programmas, bet ceturtdien pieļāva kļūdas, izvēles programmā un summā ar 224,93 punktiem paliekot ceturtie.

Vācija turpina sev ļoti sekmīgās olimpiskās spēles, jo sešu dienu laikā šīs valsts sportisti ir izcīnījuši jau astoņas augstākā kaluma godalgas.

Phjončhanas olimpisko spēļu sportistu ciemats

gallery icon
46

Ukrainā dzimusī, bet ilgus gadus Vāciju pārstāvošā Savčenko, ir ļoti pieredzējusi sportiste, kura iepriekšējās divās ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā un Sočos, startējot kopā ar Robinu Šolkoviju, divas reizes palika trešajā vietā. Tāpat viņa ir pieckārtēja pasaules čempione un četrkārtēja Eiropas čempione.

Pēc Soču olimpiskajām spēlēm viņas ilggadējais partneris Šolkovijs paziņoja par karjeras beigšanu, taču Savčenko nolēma turpināt, izveidojot duetu ar francūzi Maso, abiem pārstāvot Vāciju. Pērn viņi pasaules čempionātā ieguva sudraba medaļu, bet tagad svinot lielāko panākumu karjerā, Maso pirmo reizi startējot olimpiskajās spēlēs, kamēr Savčenko šī bija jau piektā Olimpiāde.

Jāpiebilst, ka pie trešās olimpiskās medaļas karjerā tika Duhamela un Redfords, kuriem tagad ir pilns godalgu komplekts, jo Phjončhanā viņi Kanādas vienības sastāvā uzvarēja komandu sacīkstēs, bet pirms četriem gadiem Sočos komandu cīņā tika pie sudraba.

Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija

Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā peiktdien, 9.februārī tiek atklātas XXIII Ziemas olimpiskās spēles, un Latvijas sportisti pie godalgām cer tik jau ceturto ...

gallery icon
287

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Latviju daiļslidošanā vīru sacensībās pārstāvēs Deniss Vasiļjevs, kuram pirmais starts būs piektdien, bet dāmām startēs Diāna Ņikitina.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā būs pārstāvēta pirmo reizi kopš 1994.gada.