Citi sporta veidi
2018. gada 14. februāris, 19:12

Pēteris Kalniņš skaidro, kāpēc olimpiskās sacensības neizdevās kā gribētos

LETA

atvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāžai Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam nav padarīta darba sajūtas, pēc salīdzinoši neveiksmīgā starta Phjončhanas olimpiskajās spēlēs atzina Kalniņš.

Latvijas sportisti Phjončhanā 14. februārī

Trešdien, 14. februārī, cīņu par medaļām aizvadīja kamaniņbraukšanas divnieki, kuru vidū arī Andris un Juris Šici, kā arī Pēteris Kalniņš ...

gallery icon
86

Jau ziņots, ka Kalniņš un Gudramovičs olimpiskajās spēlēs ieņēma 14.vietu, kamēr brāļi Juris un Adris Šici izcīnīja sesto pozīciju.

Abas Latvijas ekipāžas aizvadīja neveiksmīgus pirmos braucienus, bet otros veica daudz sekmīgāk.

"Visu nedēļu cīnījāmies ar devīto virāžu. Tomēr otrajā braucienā riskējām un devītajai virāžai virsū gājām ātri. Dabūjām ar bortu, mūs "iesita" dziļāk virāžā, bet pēc tam neko vairs nevajadzēja darīt, tikai pieturēt izejas galu," stāstīja Gudramovičs.

Pirms otrā brauciena viņi mainījuši braukšanas plānu, kas nesis augļus.

"Kad bijām šeit rudenī, šķita, ka viss kārtībā. Atbraucot uz šejieni, neviens latvietis trasi līdz galam labi neizbrauca, varbūt brāļiem sanāca daudz maz. Trasē ir pieaudzis ledus, tā ir ātra. Nav konkrētu iemeslu, kāpēc devīto virāžu nevarēja izbraukt. Tika mēģināts visādi, bet kā nav tā nav. Nav izskaidrojuma," skaidroja Kalniņš.

Treniņos ledus bijis cietāks. Siltākā laikā ledus kļūst mīkstāks, līdz ar to ir vieglāk stūrēt un izbraukt visas trajektorijas.

"Ar kamanām un slidām it kā viss bija kārtībā. Tomēr tagad ir labas pārdomas par kamanu - jā, tā skrien, bet dara to citādāka tipa trasēs. Ir nestabila. Šādai trasei ir vajadzīga cita kamana. Ja redzēsim, ka tiek būvēta šāda tipa trase, tad būs jādomā kaut kas citādāks saistībā ar kamanu. Mums ir arī otra kamana, bet tā nav tik ātra. Gājām uz risku, jo domājām, ka viss būs kārtībā. Laikam tā bija nepareiza izvēle," stāstīja Kalniņš.

Abi kamaniņu braucēji nav apmierināti ar savu startu olimpiskajās spēlēs.

"Zinājām, ka varam iekļūt pirmajā sešiniekā, taču to mēs neesam izpildījuši. Nav padarīta darba sajūtas. Startēt turpināsim," uzsvēra Kalniņš.

Pašlaik 29 gadus vecajam Gudramovičam un viņa vienaudzim Kalniņam šīs bija trešās olimpiskās spēles. Vankūverā viņi bija 12.vietā, bet četrus gadus vēlāk Sočos par divām pozīcijām uzlaboja savu rezultātu.

Kamaniņu sacensībās vīriem labāko rezultātu uzrādīja Kristers Aparjods, kurš izcīnīja 11.vietu, bet dāmām Ulla Zirne ierindojās 12.pozīcijā. Līdz ar to Aparjods, Zirne un Šicu divnieks būs Latvijas pārstāvji ceturtdien gaidāmajā komandu stafetē.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo Ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Mārtiņu Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).