foto: EPA/LETA
Slovāku biatloniste Kuzmina grib izcīnīt medaļu arī savam diskvalificētajam brālim no Krievijas
Slovākiju pārstāvošā biatloniste Anastasija Kuzmina.
Citi sporta veidi
2018. gada 12. februāris, 16:41

Slovāku biatloniste Kuzmina grib izcīnīt medaļu arī savam diskvalificētajam brālim no Krievijas

LETA

Slovākiju pārstāvošā biatloniste Anastasija Kuzmina pirmdien pauda prieku par otro vietu Phjončhanas olimpisko spēļu iedzīšanas sacensībās, tomēr uzsvēra, ka viņai ir nepieciešama vēl viena godalga - par brāli Antonu Šipuļinu, kurš ir diskvalificēts no šīm sacensībām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs zeltu stafetē ieguvušais Šipuļins bija starp daudzajiem krievu sportistiem, kas netika pielaisti startam Phjončhanā valsts apmaksātas dopinga programmas dēļ.

"Protams, man pietrūkst brāļa. Līdz pēdējai minūtei cerēju, ka viņš šeit piedalīsies," Kuzmina atsaucās uz Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu pagājušajā nedēļā attaisnot virkni diskvalificēto krievu sportistu, tomēr vēlāk Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) tāpat nepielaida viņus startam Phjončhanā. "Viņš man teica, lai iegūstu divas medaļas - vienu par mani un vienu par viņu."

"Nevēlos par šo visu runāt, bet man ir žēl mana brāļa un esmu šeit, lai cīnītos par medaļām savai ģimenei. Esmu izcīnījusi vienu un vēlos iegūt vēl vienu par viņu," stāstīja Kuzmina, kura Slovākiju pārstāv jau desmitgadi.

Zīmīgi, ka Kuzmina allaž visveiksmīgāk startē tieši olimpiskajās spēlēs. Viņa 2010. un 2014.gadā ieguva zeltus sprintā, tāpat sportistei tagad ir divi iedzīšanas sudrabi. Phjončhanā viņa sprintā bija vien 13.pozīcijā, tomēr pirmdien iedzīšanā spēja veikt lielu kāpumu.

"Visi teica, ka es varētu atkal uzvarēt sprintā, tomēr tas nenotika. Tomēr tagad esmu laimīga," stāstīja sportiste, kurai Phjončhanā ir vēl divas iespējas tikt pie medaļām - 15 kilometru distancē un masu startā.