foto: Romāns Kokšarovs/F64
Rastorgujevs skaidro, kā pietrūka, lai būtu vēl labāks rezultāts
Andrejs Rastorgujevs pateicas apkalpojošajam personālam par lielisko darbu.
Citi sporta veidi
2018. gada 12. februāris, 15:59

Rastorgujevs skaidro, kā pietrūka, lai būtu vēl labāks rezultāts

LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pauda gandarījuma par viņa komandas darbu Phjončhanas olimpisko spēļu 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās, kurās viņš izcīnīja 12.vietu.

Andrejs Rastorgujevs Phjončhanā piedalās iedzīšanā

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pirmdien izcīnīja 12.vietu Phjončhanas olimpisko spēļu 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās. Rastorgujevs četrās šaušanās pieļāva četras ...

gallery icon
42

Kasjauns.lv jau ziņoja, Rastorgujevs četrās šaušanās pieļāva četras kļūdas, no tām divas pēdējā ugunslīnijā, kas liedza pacīnīties par vietu pirmajā desmitniekā. Rastorgujevs trasē bija piektais ātrākais biatlonists.

"Nedaudz pietrūka pēdējā aplī kāds pusotrs kilometrs. Pēdējā šaušanā bija neliels vējiņš, taču pats nenokontrolēju, ko vajadzēja. Līdz ar to bija divi soda apļi, kas traucēja cīnīties par augstākām vietām," pēc sacensībām teica Rastorgujevs.

Pēdējā šaušanā viņš neesot riskējis, jo juta, ka vējš kļuvis stiprāks.

"Jau ieslēpojot šautuvē, varēja dzirdēt, kā pārējie bliež garām. Tie divi šāvieni garām bija lieki," secināja biatlonists.

Par pārējās komandas darbu Rastorgujevs bija gandarīts un pateicās par veikumu.

Latvijas sportisti Phjončhanā

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā, cītīgi trenējas un vairāki jau uzsākuši sacensības.

gallery icon
179

"Parādījās ātrums kājās, arī servisa grupa ļoti labi nostrādāja. Deva pareizo informāciju, kas jādara sacensību laikā. Apstākļi trasē bija labi, man šodien patika. Varēja redzēt, ka konkurenti pēc sprinta bija ļoti izpumpējušies un ātri nogura. Slēpes arī ļoti labi slīdēja, par ko paldies jāsaka savai komandai," stāstīja Rastorgujevs.

Viņš sprintā ar trijām kļūdām ugunslīnijā ieņēma 24. vietu, bet iedzīšanā izdevās uzlabot savu pozīciju.

"Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs no 17.vietas sprintā aizbraucu uz devīto vietu iedzīšanā. Tomēr olimpiskās spēles un pārējās sacensības viena no otrām atšķiras. Divdesmitnieks man patīk," uzsvēra alūksnietis.

Pēdējā aplī pirms pēdējās šaušanas viņš centās noķert priekšā esošo grupu, lai sēdētu aizvējā.

"Grupas priekšā bija pretvējš, tāpēc centos noķert nākamo grupu, lai sēdētu aizmugurē. "Gonka" bija laba, viennozīmīgi labāka nekā sprints. Kārtējie soda apļi ļoti daudz izšķīra. Apzinos, ka rezultāts varēja būt arī citādāks," skaidroja Rastorgujevs.

Viņam šajās olimpiskajās spēlēs vēl priekšā starts 20 kilometru individuālajā distancē.

"Jābūt pārliecinātam par sevi, nav jābaidās šaut, vienkārši jāšauj un viss," nelielu kopsavilkumu par sprintu un iedzīšanu izdara Rastorgujevs.

Rastorgujevs pirms četriem gadiem olimpiskajās spēlēs trīs reizes tika divdesmitniekā, labāko rezultātu uzrādot iedzīšanā, kurā bija devītais. Savukārt savā debijā 2010. gadā viņš individuāli labākais bija sprintā, kurā guva 50. vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas biatloniste Baiba Bendika pirmdien izcīnīja 33. vietu desmit kilometru iedzīšanas sacensībās, par sešām pozīcijām uzlabojot savu sestdien sprintā sasniegto rezultātu.

Baiba Bendika Phjončhanā piedalās iedzīšanas sacensībās

Baiba Bendika pirmdien izcīnīja 33. vietu Phjončhanas olimpisko spēļu desmit kilometru iedzīšanas sacensībās, par sešām pozīcijām uzlabojot savu sestdien sprintā ...

gallery icon
34

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.