foto: AFP
Martins Dukurs: "Dienvidkorejieši spēlē paslēpes"
Citi sporta veidi
2018. gada 12. februāris, 07:41

Martins Dukurs: "Dienvidkorejieši spēlē paslēpes"

LETA

Dienvidkorejas skeletonisti pašlaik spēlē paslēpes, par ko liecina arī viņu nepiedalīšanās Phjončhanas olimpisko spēļu pirmajos divos oficiālajos treniņbraucienos, sacīja latvietis Martins Dukurs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas skeletonistu treniņi Dienvidkorejā

Latvijas skeletonisti pirmdien, 12. februārī, Dienvidkorejā aizvadīja pirmos divus oficiālos treniņus.

gallery icon
48

Vīriešu skeletonisti olimpisko spēļu sacensības aizvadīs ceturtdien un piektdien, tajās piedaloties arī brāļiem Martinam un Tomasam Dukuriem. Pirmdien tika aizvadīti pirmie oficiālie treniņbraucieni, kur M.Dukurs bija ceturtais un septītais, kamēr T.Dukurs - septītais un 17.

Pēc pirmajiem treniņiem Latvijas skeletona komandu apciemoja arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi.

Latvijas sportisti Phjončhanā

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā, cītīgi trenējas un vairāki jau uzsākuši sacensības.

gallery icon
179

"Pirmais treniņbrauciens bija ļoti labs. Tas pat īstenībā patīkami pārsteidza - es tādus saucu par mūžiniekiem. Otrajā savukārt nobraucu mazliet neprecīzāk, samainīju arī slieces, kas šiem laikapstākļiem nav īsti atbilstošas," atzina M.Dukurs. "Mūžinieks ir tāds brauciens, kāds gadās pāris reizes mūžā. Šodien bija tiešām labs."

M.Dukurs gan atzina, ka tas nenozīmē, ka Phjončhanas trase ir atkosta, jo pagaidām labs brauciens tajā sanācis tikai viens, kamēr pārējie bijuši ar kļūdām.

Phjončhanas olimpisko spēļu sportistu ciemats

gallery icon
46

"Šobrīd vēl "lēkāju" ar sliecēm - šajā trasē pirms olimpiskajām spēlēm bijuši četri braucieni un četras slieces. Gribas ātrāk saprast un "uzsēsties" uz vienas slieces, bet pēc tam to maksimāli piebraukt," uzsvēra viena no Latvijas lielākajām cerībām uz medaļu.

"Šodien startā uzskrēju vairāk [nekā neoficiālajos treniņos] un uzreiz bija labāk. Tas diezgan ievērojami maina laiku - katra simtdaļa startā ir reiz trīs finišā. Ja iegūstu septiņas simtdaļas startā, finišā tās jau ir divas desmitdaļas. Gribu vēl kādā dienā startā uzskriet ātrāk, lai labāk notestētu otro virāžu," sacīja M.Dukurs.

Negaidīti labus laikus pirmajos treniņos uzrādīja 22 gadus vecais ķīnietis Gens Veņcjans, kurš pirmajā treniņā pat bija trešais, kamēr pirmdien trasē nedevās mājinieks un galvenais M.Dukura konkurents Sunbins Juns.

"Šobrīd ķīnietis lido nenormāli. Īstenībā viņa braucieni nav tādi, kādi ir uzrādītie laiki. Nedomāju, ka viņš šeit būtu vairāk trenējies par mums. Jau treniņnedēļā viņš bija ātrs. Ceru, tā arī būs - ka viņš ātri brauc tikai treniņos un sacensībās saviem laikiem netiek līdzi," pauda M.Dukurs. "Jā, korejieši pārliecinoši spēlē paslēpes. Viņi par sevi ir ļoti pārliecināti. Dienvidkorejieši ir tikuši arī pie labām sliecēm, no kurām viens zīmējums diezgan labi skrien. Šodien ar tādām sliecēm brauca brits Dominiks Pērsons un tikai par desmitdaļu atpalika trases rekorda.”

Sportisti Phjončhanā cītīgi gatavojas un izbauda olimpiskos labumus

Liela daļa Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu dalībnieku jau ieradušies četrgades lielākā ziemas sporta notikuma mājvietā un cītīgi gatavojas. Tomēr pa ...

gallery icon
167

"Noskaņojums man ir diezgan labs, fiziski šobrīd jūtos ļoti labi. Arī braucieni trasē sāk kļūt tādi, kādus gribētos redzēt. Kopumā pat nav nekā tāda par ko varētu pasūdzēties," apmierināts bija titulētākais pasaules skeletonists.

M.Dukurs arī izteicās, ka kopumā olimpiskā trase ir sagatavota labi, lai gan starta grope varējusi būt labāka. "Starta grope stumj vienu dienu pa labi, bet otru - pa kreisi. Nav tā, ka ietu pa vidu."

"Man ir vajadzīgi mazliet siltāki laikapstākļi, es tos gaidu. Aukstumā man kaman diez ko labi neskrien," norādīja sportists.

Pēdējās dienās gaisa temperatūra olimpisko spēļu norises vietā regulāri bijusi zem -10 grādiem pēc Celsija vai vairāk. Savukārt šonedēļ sinoptiķu prognozes liecina, ka sals atkāpsies.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija

Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā peiktdien, 9.februārī tiek atklātas XXIII Ziemas olimpiskās spēles, un Latvijas sportisti pie godalgām cer tik jau ceturto ...

gallery icon
287