foto: EPA/LETA
Kuruca pārstāvētā Barselonas "Lassa" atbrīvo galveno treneri Alonso
Neveiksmīgi aizvadītie pēdējie mači Sito Alonso maksāja amatu.
Basketbols
2018. gada 5. februāris, 23:21

Kuruca pārstāvētā Barselonas "Lassa" atbrīvo galveno treneri Alonso

LETA

Latviešu basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas "Lassa" no galvenā trenera amata atbrīvojusi Sito Alonso, vēsta klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Barselonas komandai gadu mijā bija piecu uzvaru sērija, bet pēc tam nākamajās deviņās spēlēs ciesti septiņi zaudējumi. Savu pēdējo maču pie "Lassa" stūres Alonso aizvadīja svētdien, kad Barselonas klubs Spānijas čempionāta spēlē viesos ar rezultātu 72:96 piekāpās Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētajai Vitorijas "Baskonia" komandai.

Alonso pienākumus līdz jauna galvenā trenera atrašanai pārņems 57 gadus vecais Alfreds Džulbe, kurš vada Barselonas kluba otro komandu, kurā lielu daļu sezonas pavadījis Kurucs.

Pašlaik 42 gadus vecais Alonso pie "Lassa" stūres stājās pērnā gada jūlijā, noslēdzot līgumu uz divām sezonām.

Alonso iepriekšējā sezonā vadīja ""Baskonia" komandu, kuras sistēmā ir Rodiona Kuruca jaunākais brālis Artūrs, bet vēl pirms tam viņš divas sezonas trenēja Bilbao komandu, vadot arī Dairi Bertānu..

Tāpat 2013.gada vasarā Alonso trenēja Spānijas U-20 izlasi Eiropas čempionātā Tallinā, kad tā pusfinālā zaudēja Latvijai, bet pēc tam izcīnīja bronzu.

Pašlaik 20 gadus vecais Kurucs kopš pērnā gada beigām Spānijas čempionātā vairs neskaitās leģionārs, kas palielinājis viņa iespējas doties laukumā ACB mačos. Pirms mēneša viņš debitēja Spānijas čempionātā un līdz šim laukumā bijis četros mačos, vidēji nospēlējot desmit minūtes, gūstot 3,5 punktus un izcīnot 0,8 atlēkušās bumbas. Savukārt ULEB Eirolīgā viņš šosezon nav bijis laukumā.

"Lassa" ar 12 uzvarām 19 spēlēs ieņem trešo vietu Spānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā. Savukārt Eirolīgā Barselonas klubs ar septiņiem panākumiem 21 cīņā ieņem 13.pozīciju un no pirmā astotnieka atpaliek par četru uzvaru tiesu.