foto: ekrānuzņēmums no video
Neredzēti asumi šautriņmešanas sacensībās: pasaules čempions ķeras pie kakla savam oponentam
"Džekpots" bija ļoti dusmīgs.
Citi sporta veidi
2018. gada 3. februāris, 17:47

Neredzēti asumi šautriņmešanas sacensībās: pasaules čempions ķeras pie kakla savam oponentam

Kasjauns.lv

Divkārtējais pasaules čempions šautriņmešanā (2011. un 2012. gadā) Adrians Lūiss Vīganas pilsētā notikušajā „UK Open Qualifiers” ceturtdaļfināla cīņā pret spāni Hosē Hustisiju pamatīgi noskaitās uz dienvidnieku un bija gatavs viņu pārmācīt.

33 gadus vecais Lūiss, kura iesauka ir "Džekpots" rīkojās sporta veidam tik neraksturīgi un ne vien meklēja asumus cīņas laikā, bet arī pēc paša izcīnītās uzvaras ar 6:5. No arēnas viņš tika aizvests tiesnešu un apsargu pavadībā.

Neskatoties uz dramatisko un nesportiskas uzvedības pilno uzvaru cetrutdaļfināla cīņā, "Džekpotam" ļāva piedalīties pusfināla ciņš, kur viņš bez īpašiem variantiem piekāpās titulētajam nīderlandietim divkārtējam pasaules čempionam (2014. un 2017. gadā) un šā brīža pasaules ranga līderim Maiklam van Gervenam ar 6:3.

Neskatoties uz to, ka Lūisam ļāva turpināt sacensības, viņš šobrīd ticis diskvalificēts uz izmeklēšanu laiku par savu rīcību no šautriņmešanas oficiālajām sacensībām. Viņam gan ir tiesības iesniegt apelāciju.

Kā vēsta britu mediji, Lūiss, visticamāk, esot noskaities uz spāņu sportistu par to, ka viņš taktiski maina spēles ritmu acīm redzami "velkot laiku". Turklāt papildu asumu piešķīra arī Hustisija reakcija uz "Džekpota" pirmo uzbrukumu: spānis vienkārši smaidīja.

Tēmas