foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Karsums neslēpj, ka Maskavas "Dinamo" negribēja viņu laist uz izlasi
Karsums par pirmo treniņu pie Boba Hārtliju: "Šodien treniņā gandrīz nosprāgu."
Hokejs
2018. gada 2. februāris, 16:17

Karsums neslēpj, ka Maskavas "Dinamo" negribēja viņu laist uz izlasi

LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas "Dinamo" ilgi domājis, vai uzbrucēju Mārtiņu Karsumu laist uz Latvijas izlasi, žurnālistiem teica hokejists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas hokeja izlases treniņš pirms spēles pret Kanādu

Latvijas hokeja izlase, uzsākot gatavošanos svētdien Rīgā gaidāmajam pārbaudes mačam pret Kanādas olimpisko izlasi, pirmo treniņu aizvadīja bez vairākiem līderiem.

gallery icon
70

Saistībā ar Phjončhanas Olimpiādi šobrīd KHL čempionātā ir iestājies mēnesi ilgs pārtraukums, kas šajā laikā vairākiem šajā turnīrā spēlējošajiem latviešiem ļāvis pievienoties valstsvienībai, kam svētdien gaidāms pārbaudes mačs pret Kanādas olimpisko izlasi.

"Par spēlēšanu izlasē skaidrība bija tikai pirms divām dienām, jo nevarēja sarunāt ar komandu, lai mani laiž vaļā. Tā kā šosezon bijis daudz traumu, klubs ilgi domāja, vai mani laist uz izlasi vai nē. Palieku vecāks, tāpēc situācija ar traumām neuzlabojās," pēc piektdienas treniņa atzina Karsums. "Ar savainojumiem neesmu ticis galā, dažas mazas traumas vēl nav sadzijušas, bet tāds ir hokejs. Sen neesmu spēlējis izlasē. Bija stimuls atbraukt mājās pie saviem čaļiem un vecākiem. Prieks atkal uzvilkt izlases kreklu, tikai jāiet uz ledus un jācīnās."

Iepriekšējo reizi 31 gadu vecais Karsums izlasē spēlēja Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas norisinājās 2016.gada rudenī, bet valstsvienības darbā pirms mača ar Kanādu viņš iesaistījās piektdien.

"Šodien treniņā gandrīz nosprāgu. Mums bija iedotas astoņas brīvdienas, bet par pievienošanos izlasei uzzināju tikai pirms divām dienām. Vakar aizgāju uz trenažieru zāli, bet tāpat šodien bija pagrūti. Domāju, rītdien būs labāk. Nebiju gaidījis, ka treniņš būs pusotru stundu. Šķita, ka kā jau pie kanādiešu trenera būs 45 minūšu intensīva nodarbība. Klubā arī ir tikai 45 minūtes un viss. Tāds ir Boba Hārtlija stils," sacīja Karsums.

"Uz laukuma ar Hārtliju vēl nebiju trenējies. Viņam taktika ir daudz citādāka nekā spēlējam Maskavas "Dinamo". Kā jau kanādiešu stils - gandrīz tikai uzbrukuma hokejs," sacīja Karsums. "Kaut kad nesen ir spēlēts tāds stils, tagad tikai nedaudz jāatsvaidzina visas zināšanas un nedaudz jāpierod."

Kanādas hokeja izlases treniņš Rīgā

Kanādas izlasē, kas dosies uz Phjončhanu, vislielākā pārstāvniecība ir no Kontinentālās Hokeja līgas (KHL), kur šobrīd spēlē 13 valstsvienībā iekļuvušie ...

gallery icon
70

Karsums atklāja, ka viņa pārstāvētajam Maskavas "Dinamo" klubam olimpisko spēļu laikā būs desmit dienu treniņnometne Čehijā, bet pēc tam komanda atgriezīsies Krievijas galvaspilsētā.

"Aizvadīsim četras pārbaudes mačus. KHL regulārajā čempionātā palikusi viena spēle [pret konkurenti cīņā par "play-off" - Maskavas "Spartak"], iespējams, viena no nozīmīgākajām manā dzīvē. Esam palikušas trīs komandas, kas cīnās par vietu izslēgšanas turnīrā. Gan viņiem vajag uzvaru, gan mums. Būs cīņa līdz galam," pauda Karsums.

Pēc pārbaudes mača ar Kanādas valstsvienību Latvija februāra vidū piedalīsies Eiropas Hokeja izaicinājuma (EIHC) turnīrā Dānijā.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs, kad turnīrā vēl piedalījās NHL hokejisti, Kanāda otro reizi pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas, atkārtojot 2010.gadā savās mājās Vankūverā gūto panākumu.

Kanādas izlase iepriekš pārbaudes spēles Rīgā aizvadījusi 2003. un 2005.gadā. Pirmajā reizē Latvija piekāpās ar 1:3, bet otrajā duelī tika piedzīvota vēl viena neveiksme ar 3:5.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Biļetes uz spēli var iegādāties visās "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās un internetā. Lētākā biļešu cena uz šo maču ir astoņi eiro.