foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Punnenovs atvaira 54 metienus un piedzīvo minimālu zaudējumu
Ivars Punnenovs atvairīja arī abus Ķēniņa metienus.
Hokejs
2018. gada 31. janvāris, 10:21

Punnenovs atvaira 54 metienus un piedzīvo minimālu zaudējumu

LETA

Latviešu vārtsargs Ivars Punnenovs otrdien Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) mačā demonstrēja lielisku sniegumu, tomēr viņa pārstāvētā Langnau "Tigers" komanda izbraukumā ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) piekāpās uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētajai Cīrihes "Lions".

Punnenovs šajā spēlē tika galā ar 54 no 55 pretinieku metieniem, vienīgo reizi kapitulējot 27.minūtē, kad ripu viņa sargātajos vārtus iemeta Frēdriks Petešons. Pateicoties šai uzvarai, "Lions" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Savukārt pretinieku vārtsargs Lukass Flērers atvairīja 21 metienu, aizvadot "sauso" maču.

Tikmēr Ķēniņš šoreiz laukumā pavadītajās 14 minūtēs un 54 sekundēs veica divus metienus pa vārtiem, bloķēja divus pretinieku raidījumus un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Punnenovs šosezon 35 spēlēs vidēji ielaidis 2,43 ripas un atvairījis 91,96% metienu.

Savukārt Ķēniņš šosezon 35 spēlēs iemetis tikai vienus vārtus un izpildījis sešas rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -12.

Tikmēr pie uzvaras ticis cits Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā "Lugano" viesos ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja "Davos", izcīnot piekto uzvaru pēdējo sešu maču laikā.

Merzļikins šajā mačā tika galā ar 30 no 31 metiena, vienīgos vārtus ielaižot spēles 12.minūtē. Savukārt "bullīšos" viņš atstāja savus vārtus neieņemtus, jo nevienā no četriem izgājieniem Latvijas vārtsargs netika pārspēts.

Merzļikins šosezon 38 spēlēs vidēji ielaidis 2,61 ripu un atvairījis 92,44% metienu.

Ķēniņš un Merzļikins iekļauti Latvijas izlases kandidātu sarakstā svētdien Rīgā gaidāmajai pārbaudes spēlei pret Kanādas olimpisko izlasi.

Šveices čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 92 punktiem 45 spēlēs ieņem "Bern" komanda, kurai ar 83 punktiem seko "Zug", bet tālāk ar 79 punktiem seko "Lugano".

Tikmēr "Lions" ar 69 punktiem ir sestajā vietā, bet "Tigers" ar 61 punktu ieņem devīto vietu 12 komandu vidū, par trim punktiem atpaliekot no pirmā astotnieka.