foto: Reuters/Scanpix/LETA
Noskaties, kā Girgensons gūst savus ceturtos vārtus šosezon
Zemgus Girgensons gūst vārtus spēlē pret "Oilers".
Hokejs
2018. gada 24. janvāris, 09:09

Noskaties, kā Girgensons gūst savus ceturtos vārtus šosezon

Kasjauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, palīdzēdams Bufalo "Sabres" viesos ar rezultātu 5:0 (1:0, 4:0, 0:0) pārspēt Edmontonas "Oilers".

Girgensons šī gada pirmajās deviņās spēlēs palika bez punktiem, otrdien pārtraucot savu "sauso" sēriju. 2017.gadu viņš noslēdza uz labas nots, jo trijās spēlēs pēc kārtas guva punktus.

"Sabres" tikai otro reizi šajā sezonā izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas.

Girgensons ar vārtu guvumu atzīmējās otrā perioda astotajā minūtē, kad divatā ar Džeku Aikelu izslidoja pret vienu aizsargu, latvietim ripu raidot caur pretinieka kājām un panākot 3:0.

Girgensona maiņas biedrs Aikels ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm kļuva par šī mača rezultatīvāko spēlēju, ar vienu precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Sems Reinhārts, bet divus vārtus guva Raiens O'Reilijs.

Robins Lēners "Sabres" vārtos atvairīja visas 33 pretinieku mestās ripas, izcīnīdams sezonā otro un karjerā septīto "sauso" uzvaru.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, pārtvēra divas ripas, bloķēja vienu metienu un zaudēja savā vienīgajā iemetienā. Latviešu uzbrucējs šo spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

NHL karjeras iepriekšējās septiņās spēlēs pret "Oilers" komandu Girgensons bija atzīmējies ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet otrdien pirmo reizi iemeta ripu Edmontonas vienības vārtos.

Girgensons šosezon 43 spēlēs guvis četrus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -6.

Bufalo klubs ar 35 punktiem 48 spēlēs saglabā stabilu pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Oilers" ar 45 punktiem 48 cīņās atrodas 13.pozīcijā starp 15 Rietumu konferences vienībām. Visas līgas ieskaitē "Sabres" ir tikpat punktu kā pēdējā pozīcijā esošajai Arizonas "Coyotes" komandai.

Šajā nedēļā "Sabres" komandai gaidāmas vēl viena izbraukuma spēle, ceturtdien viesojoties pie Vankūveras "Canucks".