foto: Shooting-russia.ru
Galvā sašautais Krievijas jaunais šāvējs slimnīcā miris
21 gadu vecais šāvējs Valērijs Dovidovs miris no šāviena galvā.
Citi sporta veidi
2018. gada 13. janvāris, 21:52

Galvā sašautais Krievijas jaunais šāvējs slimnīcā miris

Kasjauns.lv / LETA

Pirms divām dienām galvā sašautais Krievijas jaunais šāvējs 21 gadu vecais Valērijs Dovidovs šodien slimnīcā miris, vēsta Krievijas Šaušanas savienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sporta veida savienība sociālajos tīklos ievietojusi sekojošu paziņojumu: "Visai šaušanas sabiedrībā šis ir milzu zaudējums un ļoti rūgta traģēdija. Valēriju mīleja gan treneri, gan komandas biedri."

Kasjauns.lv jau ziņoja, atsaucoties uz aģentūru ITAR-TASS, ka Krievijas mediķi 11. janvārī saņēmuši izaukumu uz Orlas pilsētu, kur kāds jaunietis ticis sašauts galvā ar traumatisko ieroci. Cietušā stāvoklis bija kritisks un viņš tika nogādāts reanimācijā.

Krievijas Šaušanas savienības preses pārstāve Jeļena Novikova apliecināja, ka cietušais tiešām ir Valērijs Dovidovs, bet trauma nekādā veidā nav saistīta ar treniņprocesu vai sacensībām. Tas noticis ārpus sporta objekta. "Pēc šobrīd mūsu rīcībā esošās informācijas, ievainojums tika izdarīts ar traumatisko ieroci. Šis atgadījums ir cilvēciska traģēdija, kurai nepieciešama delikāta attieksme, tāpēc nekādus citus komentārus šobrīd nedrīkstam sniegt," ziņo Šaušanas savienība.

Jeļena Novikova apstiprināja, ka nelaime notikusi 11. janvārī, bet jaunā sportista veselības stāvoklis joprojām ir kritisks. Viņas pārstāvētā organizācija solīja darīt visu, lai palīdzētu Valērijam cīņā par dzīvību, tomēr arī viņu rokas šoreiz bija par īsām.

Davidovs pērn Azerbaidžānas galvapilsētā Baku kļuva par Eiropas junioru vicečempionu šaušanā no 50 metru attāluma pa kustīgiem mērķiem.

Tēmas