Latvijas hokeja speciālists Ignatjevs kļuvis par Maskavas "Spartak" treneri
Latvijas hokeja speciālists Viktors Ignatjevs kļuvis par populātā Maskavas "Spartak" kluba galvenā trenera palīgu.
Hokejs
2016. gada 12. aprīlis, 16:53

Latvijas hokeja speciālists Ignatjevs kļuvis par Maskavas "Spartak" treneri

Jauns.lv

Latvijas hokeja speciālists Viktors Ignatjevs kļuvis par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" galvenā trenera Germana Titova palīgu, vēsta klubs.

Vienošanās ar bijušo Latvijas izlases hokejistu ir noslēgta uz vienu sezonu.

Ignatjevs trenera karjeru sāka 2010.gadā Rīgas "Dinamo" komandā, kurš viņš vispirms vienu sezonu bija slovāka Jūliusa Šuplera palīgs, pēc tam pusotru sezonu asistēja somam Pekam Rautakallio, bet pēc tam tikpat ilgu laiku palīdzēja arī savam iepriekšējam kolēģim Artim Ābolam. Savukārt aizpērn viņš pievienojās Maskavas "Dinamo" treneru kolektīvam, kurā bija Harija Vītoliņa asistents, taču aizvadītā gada oktobrī Maskavas klubs ar viņu lauza līgumu, un kopš tā laika Ignatjevs bija bez darba.

Tiesa, janvārī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans paziņoja, ka Ignatjevs būs viens no tobrīd vēl nenosauktā Latvijas izlases galvenā trenera palīgiem, taču pēc tam, kad amatā tika apstiprināts Leonīds Beresņevs, viņš tomēr par viņa asistentu nekļuva.

Ignatjevs 2012.gada pasaules čempionātā jau strādāja izlasē, kur abi ar Ābolu bija Teda Nolana palīgi, taču pēc čempionāta Zviedrijā viņiem jauns līgums netika piedāvāts.

Pašlaik 45 gadus vecais Ignatjevs spēlētāja karjeras laikā aizvadīja 12 spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" rindās, tāpat viņš spēlēja piecos pasaules čempionātos un 2002.gada Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs. Izlases rindās aizsargs aizvadīja 72 spēles, kurās guva 12 vārtus un atdeva 15 rezultatīvas piespēles. Profesionālo karjeru Ignatjevs beidza 2010.gadā un jau tajā pašā rudenī pievienojās Rīgas "Dinamo" treneru kolektīvam.

Ignatjevs hokejista karjerā ir pārstāvējis arī "Spartak" komandu, kurā spēlēja no 2002. līdz 2004.gadam, kopā aizvadot 98 spēles, kurās guva sešus vārtus un atdeva 31 rezultatīvu piespēli.

Maskavas "Spartak" komandas galvenais treneris ir Titovs, kurš 1998./1999.gada sezonā arī spēlēja Pitsburgas "Penguins" vienībā, kad tur atradās arī Ignatjevs, līdz ar to viņi ir bijušie komandas biedri.

Visos līdzšinējos KHL klubos Ignatjeva pamatpienākumi bija darbs ar aizsargiem.

"Spartak" treneru kolektīvā uz nākamo sezonu paliek arī Vladimirs Tjurikovs un Sergejs Gološumovs, savukārt aizvadītās sezonas gaitā vienību atstāja cits Titova palīgs - Igors Ulanovs.

Aizvadītajā KHL regulārajā čempionātā "Spartak", kas līgā atgriezās pēc gada pārtraukuma, 60 spēlēs izcīnīja 77 punktus, ieņemot 11.vietu Rietumu konferencē. Pozīciju zemāk ar 75 punktiem palika Rīgas "Dinamo".

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.