foto: Vida Press
Talantīgais latviešu vārtsargs Kivlenieks vēlreiz izsaukts uz NHL
Maz ticams, ka Matīss Kivlenieks tiks pie debijas pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.
Hokejs
2018. gada 10. janvāris, 09:26

Talantīgais latviešu vārtsargs Kivlenieks vēlreiz izsaukts uz NHL

LETA

Talantīgais latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks atkal pievienojies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr arī šoreiz viņa uzturēšanās tajā, visticamāk, būs īslaicīga.

Kivlenieks uz "Blue Jackets" izsaukts ceturto reizi sezonā un otro nedēļas laikā. Iepriekšējās trīs viesošanās NHL klubā noslēdzās jau pēc vienas dienas, taču vārtsargs bija sajūsmā par iespēju trenēties kopā ar "Blue Jackets" vienību.

Tikmēr pretējā virzienā uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Klīvlendas "Monsters" devies somu vārtsargs Jūnass Korpisalo. Paredzams, ka šāda darbība atkal veikta uz vienu dienu, lai Korpisalo iegūtu spēļu praksi.

Korpisalo NHL šosezon spēlējis periodiski, jo neapstrīdams "Blue Jackets" pirmais numurs vārtos ir krievs Sergejs Bobrovskis.

"Blue Jackets" komanda nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo "Sabres".

Kivlenieks šosezon AHL ietvaros vidēji ielaidis 3,33 ripas un ticis galā ar 88,2% metienu. Šī viņam ir pirmā profesionālā sezona un maijā viņš ar "Blue Jackets" parakstīja līgumu uz trim gadiem.

Tikmēr 23 gadus vecais Korpisalo šosezon deviņos NHL mačos vidēji ielaidis 3,10 ripas un atvairījis 90,4% metienu.

Kolumbusas vienība ar 53 punktiem 44 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Kivlenieks iepriekšējo sezonu aizvadīja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā, pārstāvot Sūsitijas "Musketeers" komandu. Tā aizkļuva līdz ASV spēcīgākās junioru līgas finālam, kurā gan ar 2-3 zaudēja Čikāgas "Steel" vienībai, kuras rindās spēlēja izslēgšanas turnīra vērtīgāko hokejistu atzītais latviešu uzbrucējs Eduards Tralmaks.

Savukārt Kivlenieks pavasarī tika nosaukts par USHL sezonas vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu. Viņš regulārajā čempionātā 49 spēlēs vidēji ielaida 1,85 ripas un atvairīja 93,2% metienu, piecus no dueļiem noslēdzot "sausā". Kivlenieks ar 36 uzvarām bija panākumiem bagātākais vārtsargs līgā, tiekot iekļauts sezonas "All-Stars" komandā. Tāpat viņš bija labākais pēc vidēji mačā ielaistajiem vārtiem un pēc atvairīto metienu procenta, dalot pirmo pirmo vietu līgā "sausajās" spēlēs. Tāpat latvietis šajos statiskas rādītājos laboja "Musketeers" komandas rekordus.

Savukārt izslēgšanas turnīrā Kivlenieks 13 spēlēs vidēji ielaida 2,08 ripas un atvairīja 92,5% pretinieku metienu, pēc statistikas rādītājiem būdams sacensību trešais labākais vārtsargs.

Uz Ziemeļameriku Kivlenieks pirmoreiz devās jau 16 gadu vecumā.