foto: Vida Press
Girgensonam un "Sabres" pārliecinošs zaudējums pret "Wild"
Zemgus Girgensons nākamo spēli aizvadīs jau šonakt pēc Latvijas laika.
Hokejs
2018. gada 5. janvāris, 10:14

Girgensonam un "Sabres" pārliecinošs zaudējums pret "Wild"

LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda viesos ar 2:6 (0:3, 0:3, 2:0) pārliecinoši piekāpās Minesotas "Wild".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" vienībai šis ir ceturtais zaudējums pēdējo piecu maču laikā, kamēr "Wild" tikpat spēlēs guvusi četrus panākumus.

Pirmo divu trešdaļu laikā "Sabres" hokejisti bija nonākuši iedzinējos ar 0:6, turklāt trīs no šīm sešām ripām viesu vārtos bija sametis Nino Nīderreiters, tiekot pie "hat-trick".

Noslēdzošajās 20 minūtēs Sems Reinhārts un Evanders Keins divus vārtus atguva, bet jau labu laiku pirms tam šī mača liktenis bija izšķirts.

Girgensons šajā spēlē laukumā pavadīja 13 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu pretinieku raidījumu, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šosezon Girgensons 35 spēlēs atzīmējies ar trim vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -2.

Šī gada pirmajā dienā "Sabres" hokejisti tradicionālajā "Winter Classic" spēlē zem klajas debess izbraukumā ar 2:3 piekāpās Ņujorkas "Rangers" vienībai.

Girgensons kļuvis par otro latviešu hokejistu, kurš piedalījies NHL "Ziemas klasikā". 2010.gadā Filadlefijas "Flyers" kreklā šādā mačā piedalījās latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Bufalo klubs ar 29 punktiem 40 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Wild" ar 47 punktiem 41 mačā ir astotā Rietumos. Visas līgas ieskaitē "Sabres" apsteidz vienīgi Arizonas "Coyotes" komandu, kas tikusi pie 25 punktiem.

Nākamajā mačā "Sabres" hokejisti jau piektdien viesosies pie Vinipegas "Jets".

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās "Sabres" izslēgšanas turnīrā netika.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās