foto: AP/Scanpix/LETA
Ilggadējais KHL vārtsargs 32 gadu vecumā ar uzvaru debitē NHL
Džefs Glāss savā debijas mačā atvairīja 42 no 45 pretinieku mestajām ripām.
Hokejs
2017. gada 30. decembris, 16:15

Ilggadējais KHL vārtsargs 32 gadu vecumā ar uzvaru debitē NHL

Kasjauns.lv / LETA

Kanādiešu vārtsargs Džefs Glāss piektdien 32 gadu vecumā debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), viņa pārstāvētajai Čikāgas "Blackhawks" viesos ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:0, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspējot Edmontonas "Oilers".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Glāss profesionāļa karjerā pārstāvējis 11 dažādas komandas, tajā skaitā spēlējot arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), pārstāvot Astanas "Baris", Minskas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un CSKA, Toljati "Lada" un Novosibirskas "Sibirj". Viņu 2004. gada NHL draftā izraudzījās Otavas "Senators", bet līdz debijai planētas spēcīgākajā līgā kanādietim bija jāgaida vairāk nekā 13 gadi.

Glāss savā debijas mačā atvairīja 42 no 45 pretinieku mestajām ripām.

Uzvaru "Blackhawks" komandai atnesa Patriks Keins, kurš pagarinājuma pirmajā minūtē guva vārtus.

Glāss šo sezonu iesāka Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Rokfordas "IceHogs", bet pēc Korija Kroforda traumas trešdien tika izsaukts uz NHL.

"Vienmēr biju sapņojis par spēlēšanu NHL, bet nekad nedomāju, ka tas kļūs par īstenību. Krofords šobrīd nevar spēlēt, līdz ar to mans uzdevums ir aizņemt viņa vietu," pēc mača teica Glāss.

"Blakchawks" rindās ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Niks Šmalcs, bet pretiniekiem viens vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles Raienam Nagentam-Hopkinsam.

Tikmēr ar "hat-trick" piektdien izcēlās somu uzbrucējs Mikaels Granlunds, kurš palīdzēja Minesotas "Wild" komandai savā laukumā ar 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) pārspēt iepriekšējās sezonas vicečempioni Nešvilas "Predators".

Tāpat piekāpties nācās iepriekšējās sezonas čempionei Pitsburgas "Penguins", kas izbraukumā ar 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) zaudēja Karolīnas "Hurricanes".

Zaudējumu piektdien cieta arī NHL līdere Tampabejas "Lightning", kas savā laukumā ar rezultātu 3:5 (1:0, 1:3, 1:2) atzina Filadelfijas "Flyers" pārākumu. Ar trim rezultatīvām piespēlēm uzvarētājiem izcēlās Klods Žirū.

Savukārt viena no līgas vadošajām komandām Vinipegas "Jets" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (2:0, 0:1, 2:1) uzvarēja Ņujorkas "Islanders".

Tikmēr ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās kanādietis Neitans Makinons, kurš sekmēja Kolorādo "Avalanche" uzvaru 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pār Toronto "Maple Leafs".

Savukārt ceturto maču pēc kārtas ar vārtu guvumu atzīmējās zviedru uzbrucējs Rikards Rakels, kurš palīdzēja Anaheimas "Ducks" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pārspēt Kalgari "Flames"

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Zaudējumu piektdien cieta Ņujorkas "Rangers", kas 1.janvārī zem klajas debess spēkosies ar latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres". "Rangers" viesos pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) atzina Detroitas "Red Wings" pārākumu.

Vēl piektdien Otavas "Senators" savā laukumā ar rezultātu 5:4 (0:0, 3:3, 2:1) uzvarēja Kolumbusas "Blue Jackets", bet Dalasas "Stars" mājās ar 4:2 (0:0, 1:0, 3:2) apspēlēja Sentluisas "Blues".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Girgensons piektdien asistēja komandas biedra vārtu guvumā NHL spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesos pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:2, 1:0, 1:0) pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

Divās iepriekšējās spēlēs Girgensons guva pa vārtiem, līdz ar to latvietis ar rezultativitātes punktiem izcēlies trīs mačus pēc kārtas. Iepriekšējo reizi viņam šāda sērija bija pirms trim gadiem.

Ar diviem gūtiem vārtiem uzvarētājiem izcēlās Džeks Aikels.

NHL un Austrumu konferences līderpozīcijā ar 56 punktiem 37 spēlēs ir "Lightning" komanda, kurai ar 50 punktiem 37 mačos seko "Devils". Savukārt "Sabres" ar 28 punktiem 38 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē. Visas līgas ieskaitē "Sabres" apsteidz vienīgi Arizonas "Coyotes" komandu, kas tikusi pie 23 punktiem.

Rietumos līderpozīcijā ar 52 punktiem 36 spēlēs ir līgas debitante Vegasas "Golden Knights", bet otrā ar 50 punktiem 39 mačos ir "Jets".