foto: Vida Press
Girgensons, spēlējot "Sabres" pirmajā uzbrucēju trijniekā, palīdz uzvarēt
Zemgus Girgensons cīņā pret Filadelfijas "Flyers".
Hokejs
2017. gada 23. decembris, 11:44

Girgensons, spēlējot "Sabres" pirmajā uzbrucēju trijniekā, palīdz uzvarēt

LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons piektdien tika pie liela spēles laika Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" pēdējā periodā guva četrus vārtus un izcīnīja uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" mājās ar rezultātu 4:2 (0:0, 0:0, 4:2) uzvarēja Filadelfijas "Flyers" komandu, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Girgensons spēlēja 17 minūtes un četras sekundes, kas bija ceturtais ilgākais laiks starp "Sabres" uzbrucējiem. Latvijas hokejistam, kurš darbojās kopā ar Džeku Aikelu un Semu Reinhārtu "Sabres" pirmajā uzbrucēju virknējumā, šis bija otrs lielākais spēles laiks šajā sezonā.

Viņš divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un teju trīs minūtes nospēlēja mazākumā, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

Pirmajos divos periodos vārti netika gūti, savukārt noslēdzošajā spēles cēlienā "Sabres" pēc Raiena O'Reilija un Evandera Keina metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. "Flyers" komanda divas minūtes un desmit sekundes pirms pamatlaika beigām vienus vārtus atguva, taču drīz vien Aikels raidīja ripu tukšā pretinieku cietoksnī.

Viesi cīnījās līdz beigām un 32 sekundes pirms sirēnas vēlreiz samazināja starpību līdz minimumam, izceļoties Šeinam Gostisbeheram. Tomēr izglābties viesi nespēja, jo punktu cīņai sekundi pirms trešā perioda beigām pielika Aikels, kurš otro reizi raidīja ripu tukšā pretinieku cietoksnī. Zīmīgi, ka Aikels kļuva par pirmo spēlētāju "Sabres" vēsturē, kurš vienā mačā divas reizes ripu ieraidījis tukšos vārtos.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts "Sabres" uzbrucējs Keins, kurš guva vārtus un nopelnīja rezultatīvu piespēli, kamēr otrās zvaigznes tituls tika mājinieku vārtsargam Robinam Lēneram, kurš atvairīja 33 no 35 metieniem.

Girgensons šosezon 30 mačos atzīmējies ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -2. Sezonas pirmos trīs punktus viņš nopelnīja divu spēļu laikā.

Bufalo klubs ar 25 punktiem 35 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Flyers" ar 37 punktiem 35 cīņās ir 11.pozīcijā. Visas līgas ieskaitē "Sabres" apsteidz vienīgi Arizonas "Coyotes" komandu, kas tikusi pie 21 punkta.

Nākamajā mačā "Sabres" jau sestdien viesosies pie Karolīnas "Hurricanes" komandas.

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās "Sabres" izslēgšanas turnīrā netika.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās