foto: AP/Scanpix/LETA
Girgensons pastāsta, kāpēc palicis rezervē un, kas jāuzlabo savā sniegumā
Girgensons nenoliedz, ka ilgās "sauso" spēļu sērijas laikā ir grūti.
Hokejs
2017. gada 11. decembris, 17:25

Girgensons pastāsta, kāpēc palicis rezervē un, kas jāuzlabo savā sniegumā

LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons uzskata, ka nekad nav patīkami palikt ārpus sastāva, tomēr viņš piekrīt, ka iepriekš nav rādījis savu labāko sniegumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēstīts, Girgensons "Sabres" galvenā trenera Fila Hauslija lēmuma dēļ pagājušajā nedēļā divās NHL spēlēs palika ārpus pieteikuma, tomēr svētdien latvietis atgriezās laukumā, neglābjot "Sabres" no zaudējuma 2:3 pagarinājumā pret Rietumu konferences vadībā esošajiem Sentluisas "Blues" hokejistiem.

"Nekad nav patīkami palikt ārpus sastāva un nespēt palīdzēt komandai," portālā "buffalonews.com" citēts Girgensons. "Tomēr es nerādīju labāko sniegumu. Nebiju pietiekami labs. Dažreiz nepieciešams neliels spēriens pa muguru, lai atgūtu nepieciešamo niknumu."

Svētdien Girgensons darbojās "Sabres" ceturtajā maiņā, laukumā pavadot 11 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet pielietoja divus spēka paņēmienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Girgensons šosezon 25 mačos atzīmējies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -3. Šos trīs punktus viņš nopelnīja divu spēļu laikā, bet tagad bez punktiem ir jau no 14.oktobra, kopš tā laika aizvadot 20 mačus. Šī ir garākā "sausā" sērija Girgensona NHL karjerā.

"Man jābūt labākam un jāturpina strādāt. Šajā nedēļā, esot ārpus sastāva, centos strādāt smagi," stāstīja latvietis. "Jāspēlē ar lielāku niknumu, parādot, ka vēlos būt laukumā un tur palikt."

Girgensons nenoliedz, ka ilgās "sauso" spēļu sērijas laikā ir grūti. "Varbūt šī atgriešanās laukumā man palīdzēs iedot nelielu uzrāvienu."

Girgensons 2012.gadā NHL draftā tika izvēlēts ar 14.numuru. Latvietim veiksmīgākā bija 2014./15.gada sezona, kurā viņš izcēlās ar 15 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm, tomēr kopš tā laika viņš nākamajās trijās sezonās kopā iemetis vien 15 vārtus, aizvadot nu jau 171 spēli.

Bufalo klubs ar 20 punktiem 30 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē. Visas līgas ieskaitē "Sabres" apsteidz vienīgi Arizonas "Coyotes" komandu, kas arī tikusi pie 19 punktiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās