foto: Instagram @tenisa_centrs
Valērija Maija Kargina un Gustavs Dambiņš kļūst par junioru pasaules čempioniem tenisā
Prestižā Floridas turnīra uzvarētāji Maija Valērija un Gustavs.
Citi sporta veidi
2017. gada 7. decembris, 14:30

Valērija Maija Kargina un Gustavs Dambiņš kļūst par junioru pasaules čempioniem tenisā

Kasjauns.lv

Ar izciliem Latvijas jauno tenisistu panākumiem noslēdzies prestižais "Little Mo 2017" turnīrs Floridā, kurš tiek uzskatīts par junioru neoficiālo pasaules čempionātu.

Maija Valērija Kargina un Gustavs Dambiņš Floridā

Ar izciliem Latvijas jauno tenisistu panākumiem noslēdzies prestižais "Little Mo 2017" turnīrs Floridā, kurš tiek uzskatīts par junioru neoficiālo pasaules ...

gallery icon
10

Kā sociālajos tīklos vēsta "SMSCredit.lv Tenisa centra" konts, kādreizējā baņķiera Valērija Kargina meita Valērija Maija kļuvusi par trīskārtēju čempioni Floridā notikušajās sacensībās, jo triumfēja U-12 vecuma grupā gan vienspēlēs, gan jauktajās dubultspēlēs, kur startēja kopā ar Bērnu slimnīcas fonda vadītājas Lienes Dambiņas dēlu Gustavu, gan meiteņu dubultspēlēs.

Valērija triumfēja 32 dalībnieču konkurencē un sacensībās piedalījās jaunās tenisistes no ASV, Vācijas, Kanādas, Puertoriko, Horvātijas, Meksikas, Šveices, Bahamu salām, bet finālā Latvijas sportistei pretī stājās mūsu ziemeļu kaimiņiene igauniete Emma Namnieks, kuru izdevās pārspēt dramatiskā trīs setu cīņā ar rezultātu 6:1, 6:7, 7:10.

Savukārt dubultspēlēs Karginai/Dambiņam konkurenci sastādīja 32 pāri ar jaunajiem sportistiem no ASV, Kanādas, Arubas, Zviedrijas, Puertoriko, Spānijas, Bahamu salām, Igaunijas, Turcijas, Jamaikas, Čīles, Ekvadoras, Vācijas, Slovēnijas un Meksikas, bet finālā pretī stājās amerikāniete Izabella Žiraldo Saensa, kura startēja kopā ar čīlieti Santjago Serano. Latvijas pāris finālmačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Valērija meiteņu dubultspēlēs startēja kopā ar amerikānieti Izabellu Pampulovu un astoņu pāru konkurencē triumfēja. Finālā dramatiskā cīņā tika pieveiktas amerikāniete Sofija Sisē-Ignatjeva un kanādiete Orlija Ogilvī. Finālā tika spēlēts viens sets, kur taibreikā labāks izrādījās Latvijas un ASV duets. Uzvara vienīgajā setā un visā turnīrā ar 9:8 (2).

Gustavam neveicās tik labi, kā viņa pāriniecei, jo puisis vienspēlēs spēja aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam, kurā piekāpās nākmajā finālistam kolumbietim Huanam Davidam Velaskezam, bet dubultspēlēs 21 pāra konkurencē kopā ar slovēni Timu Kusteru jau pirmajā kārtā zaudējums sīvā cīņā nākamajiem čempioniem argentīniešiem Maksimo Zeitunem un Gonsalo Zeitunem. Interesanti, ka tieši pirmās kārtas spēle izrādījās vissmagākā spēcīgajam Argentīnas duetam.

Abi jaunie tenisisti pārstāv "Tennis Pro Academy" un spēles prasmes apgūst pie treneriem Jāņa Mellupa un Ņikitas Švačko.

Atgādināsim, ka Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 1. septembrī Liepājā "Tennis Europe" turnīrs U-12 vecuma grupā par absolūtu uzvarētāju kļuva Maija Valērija Kargina. Vispirms Valērija triumfēja dubultspēlē pārī ar Kseniju Ragi, bet vēlāk uzvarēja arī vienspēļu turnīrā.

Interesanti, ka vēl nedēļu iepriekš 11 gadus vecā Valērija Maija izcīnīja trešo vietu Latvijas čempionāta U-14 vecuma grupā. Šāds panākums cīņā ar krietni vecākām meitenēm rosina domāt, ka Latvijas tenisa nākotne varētu saistīties ne tikai ar Aļonas Ostapenko un Anastasijas Sevastovas panākumiem.

Savukārt jūnijā Valērija Maija tika pie uzvaras arī "Riga Open" sacensībās.