foto: www.bkventspils.lv
Katastrofālā trešajā ceturtdaļā "Ventspils" basketbolisti zaudē "SikeliArchivi"
Basketbols
2017. gada 14. novembris, 20:52

Katastrofālā trešajā ceturtdaļā "Ventspils" basketbolisti zaudē "SikeliArchivi"

LETA

Trešajā ceturtdaļā gūstot tikai četrus punktus, Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas sestās kārtas spēlē savā laukumā ar 55:66 (18:15, 17:21, 4:20, 16:10) zaudēja latvieša Artūra Strautiņa pārstāvētajai Itālijas komandai Kapo d'Orlando "SikeliArchivi", kam tā bija pirmā uzvara turnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ventspils" rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Aigars Šķēle, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, savukārt deviņus punktus pievienoja Emanuēls Ubilla, kamēr astoņus - Bleiks Hamiltons.

Šī mača rezultātu ar trīspunktnieku atklāja Šķēle, tomēr pēc tam viesi no Itālijas guva sešus punktus pēc kārtas, pārņemot vadību.

Pirmajā spēles puslaikā starp abām vienībām gan bija vērojama diezgan līdzvērtīga cīņas, kas nebija no rezultatīvākajām. Sākuma ceturksnī vadībā atradās te viena, te otra komanda, bet pirmās desmitminūtes noslēgumā "Ventspils" ieguva nelielu iniciatīvu un pārtraukumā devās ar trīs punktu vadību - 18:15.

Otrajā ceturtdaļā komandas turpināja cīnīties līdzvērtīgi, tomēr vadībā vismaz pirmajās minūtēs atradās ventspilnieki. Pēc vēl viena Šķēles tālmetiena mājinieki ieguva piecu punktu vadību (26:21), tomēr tālāk atrauties neizdevās. Pirmajā puslaikā pie diezgan liela spēles laika tika arī Strautiņš, pēc kura rezultatīvās piespēles polis Jakubs Vojcehovskis trīs minūtes līdz pirmā puslaika beigām izvirzīja vadībā jau "SikeliArchivi" komandu (29:28). Drīz pēc tam Strautiņš bija precīzs arī no tālmetiena līnijas, panākdams 32:30. Lai arī "Ventspils" pēc tam vadību atguva, Kapo d'Orlando komandas basketbolisti pēdējos pāris uzbrukumos bija sekmīgāki, kas pirmo puslaiku ļāva noslēgt ar 36:35 vadību.

"Ventspils" basketbolistiem pagalam neveiksmīga bija trešā ceturtdaļa, kuras laikā kopumā izdevās gūt tikai četrus punktus. Mājinieki uzbruka ar ļoti vāju precizitāti, kamēr viesiem ar groza iekarošanu nebija nekādu problēmu. Līdz ar to trešās ceturtdaļas pēdējā minūtē "SikeliArchivi" panāca jau 19 punktu pārsvaru (56:37).

Ceturtajā ceturtdaļā ventspilnieki gan spēlēja sekmīgāk, taču abas komandas punktus guva līdzvērtīgi. Šī ceturkšņa viducī Latvijas vienība pietuvojās līdz 12 punktu atstatumam (49:61), kas atgrieza intrigu par uzvaru šajā duelī, tomēr uzreiz pēc tam Kapo d'Orlando komanda guva vairākus punktus pēc kārtas. Divas minūtes līdz beigām "Ventspils" leģionārs Ubilla panāca 55:66, bet pēc tam abas komandas vairāk kā minūti neguva nevienu punktu un ar šādu rezultātu sākās noslēdzošā pamatlaika minūte.

Tiesa, iesaistīties cīņā par uzvaru "Ventspils" tā arī nespēja, ciešot diezgan drošu zaudējumu.

"Ventspils" basketbolisti šīs sezonas FIBA Čempionu līgu sāka ar dramatisku uzvaru savā laukumā, jo Ronalda Zaķa metiens septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām nodrošināja panākumu 73:72 savā laukumā pār iepriekšējās sezonas čempioni Tenerifes "Iberostar" no Spānijas, bet nākamajā mačā viesos tika ciests zaudējums 80:87 Lietuvas klubam Klaipēdas "Neptūnas".

Savukārt pēc tam "Ventspils" divas spēles aizvadīja mājās, vēl vienā sīvā cīņā ar 78:77 pieveicot iepriekšējās sezonas Francijas čempioni Šalonas pie Sonas "Elan", bet pēc tam ar 61:73 zaudējot Vācijas klubam Ludvigsburgas "MHP Riesen". Iepriekšējā nedēļā "Ventspils" viesos ar 99:74 pārspēja latviešu basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvēto Turcijas komandu "Gaziantep".

Tikmēr Kapo d'Orlando komanda šosezon FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā nav izjutusi uzvaras garšu. Iepriekšējā spēlē "SikeliArchivi" savu skatītāju priekšā ar 60:90 kapitulēja "Neptūnas". "SikeliArchivi" FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas, divu spēļu summā pārspējot VTB Vienotās līgas klubu Saratovas "Avtodor".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vēl otrdien "MHP Riesen" plkst.21 savā laukumā tiksies ar "Gaziantep", bet pārējie divi B apakšgrupas mači notiks trešdien.
Kopvērtējumā pa četrām uzvarām piecās spēlēs ir "Neptūnas", "MHP Riesen" un "Iberostar" komandām, kurām ceturtajā pozīcijā ar trim uzvarām sešās cīņās seko "Ventspils".

Pa divām uzvarām piecās spēlēs ir "Gaziantep" un "Elan", kamēr septītā ar vienu uzvaru ir PAOK, kam ar vienu panākumu sešos mačos seko "SikeliArchivi".

"Ventspils" komanda, pie kuras stūres pirms šīs sezonas atgriezās Roberts Štelmahers, "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) šosezon uzvarējusi visās astoņās spēlēs, kas komandai ļauj ieņemt pirmo vietu pašmāju čempionātā. Sestdien ventspilnieki viesosies pie savas principiālās pretinieces "VEF Rīga".

Tikmēr Kapo d'Orlando šosezon Itālijas čempionātā septiņās spēlēs tikusi pie trim uzvarām, kas dod devīto vietu kopvērtējuma tabulā. Strautiņam šosezon ir pieticīgs spēles laiks kā Itālijas čempionātā, tā arī FIBA Čempionu līgā. Nedēļas nogalē nacionālā čempionāta spēlē viņš palika rezervē.

Pašlaik 19 gadus vecais Strautiņš Kapo d'Orlando komandas rindas papildināja augusta sākumā, bet iepriekšējos trīs gadus viņš pavadīja Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" sistēmā. Kapo d'Orlando komandu iepriekšējā sezonā pārstāvēja cits latvietis Jānis Bērziņš, tomēr lielāko daļu sezonas viņš izlaida nopietna ceļgala savainojuma dēļ un pavasarī vienošanās abas puses pārtrauca sadarbību.

Strautiņš un četri "Ventspils" basketbolisti - Aigars Šķēle, kurš tika atzīts par oktobra labāko LBL spēlētāju, Ingus Jakovičs, Rihards Lomažs un Rolands Zaķis - ir iekļauti Latvijas izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā. Valstsvienība jau nākamnedēļ sāks 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru, viesos tiekoties ar Turciju, bet mājās uzņemot Zviedriju.

Starpsezonā no dalības FIBA Čempionu līgas turnīrā atteicās Latvijas čempione "VEF Rīga", tāpēc tiesības sacensties tajā ieguva "Ventspils", kas šo iespēju izmantoja. Zīmīgi, ka arī pērn "Ventspils" bija līdzīgā situācijā, jo startēt FIBA Čempionu līgā atteicās tā brīža Latvijas čempioni "Valmiera"/ORDO un sudraba godalgas ieguvusī "VEF Rīga".

Šosezon FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā komandu skaits no 40 samazināts uz 32, lai veicinātu turnīra kvalitāti. Novembra beigās un februārī turnīrā būs pārtraukumi, lai basketbolisti varētu palīdzēt valstsvienībām FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

FIBA Čempionu līgas balvu fondā šajā sezonā paredzēts miljons eiro uzvarētājiem. Rīkotāji sedz tiesnešu izdevumus, piedevām katra pamatturnīra dalībniece saņems 50 000 eiro prēmiju. Papildus prēmijas paredzētas arī par iekļūšanu katrā nākamajā kārtā - astotdaļfinālā 70 000 eiro, ceturtdaļfinālā 100 000, par ceturto vietu 140 000 eiro, trešo vietu - 200 000, otro vietu - 400 000 eiro, bet turnīra čempioni saņems miljonu.

Pagājušajā sezonā "Ventspils" nepārvarēja šī turnīra izslēgšanas sacensību pirmo kārtu, divu spēļu summā ar 135:137 piekāpjoties Itālijas klubam Venēcijas "Umana Reyer".