foto: AP/Scanpix/LETA
Konkurents par vietu laukumā treniņa laikā salauž Spānijas izlases basketbolistam Mirotičam žokli
Krietni atjauninātajā Čikāgas "Bulls" sastāvā melnkalniešu izcelsmes spānim Nikolam Mirotičam bija paredzēt ļoti liela loma, bet Bobijs Portiss bija plānots, kā viņa aizvietotājs.
Basketbols
2017. gada 18. oktobris, 17:05

Konkurents par vietu laukumā treniņa laikā salauž Spānijas izlases basketbolistam Mirotičam žokli

LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Čikāgas "Bulls" Spānijas spēka uzbrucējam Nikolam Mirotičam lauzta žokļa dēļ aizkavēsies sezonas sākums.

Mirotičs otrdien treniņā saķērās ar savu komandas biedru Bobiju Portisu, kurš pēc pagrūšanas iesita Spānijas basketbolistam pa seju.

"Incidenta rezultātā Mirotičs guvis smadzeņu satricinājumu un augšžokļa kaula lūzumu. Iespējams, būs nepieciešama operācija. "Bulls" vērtē iespēju piešķirt disciplinārsodu," teikts kluba paziņojumā.

Tikmēr "Chicago Tribune" vēsta, ka Mirotičs nogādāts slimnīcā, bet pēc tam palaists mājās.

Trešdien "Bulls" komanda paziņoja, ka diskvalificējusi Portisu uz astoņiem mačiem, bet viņam šajā laikā būs atļauts trenēties kopā ar pārējiem partneriem. Tikmēr Mirotičam, visticamāk, nāksies izlaist 4-6 nedēļas.

Mirotičs "Bulls" komandai pievienojās 2014.gadā, bet šajā vasarā pārslēdza līgumu. Viņš un Portiss ir komandas biedri kopš 2015. gada, kad amerikānis tika izraudzīts NBA draftā.

"Bulls" jaunās sezonas pirmo maču aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Toronto "Raptors".

Mirotičs iepriekšējā sezonā vidēji mačā guva 10,6 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas.

Līdz 2014.gadam viņš spēlēja Spānijas grandā Madrides "Real", bet pēc tam karjeru turpināja Ziemeļamerikā. Pašlaik 26 gadus vecais Mirotičs ir dzimis Melnkalnē, bet 14 gadu vecumā viņš pārcēlās uz Spāniju, pievienodamies "Real" sistēmai. Spānijas izlases sastāvā viņš 2015.gadā kļuva par Eiropas čempionu, bet gadu vēlāk izcīnīja olimpisko spēļu bronzas medaļu.

Tikmēr Portiss iepriekšējā sezonā izcēlās ar vidēji 6,8 punktiem un 4,6 atlēkušajām bumbām.