foto: AFP/Scanpix/LETA
Šis neticamais vārtu guvums Anglijas futbola izlases fanus sajūsmināja ne mazāk par komandas uzvaru
Harija Keina vārtu guvums ieved Anglijas futbola izlasi Pasaules kausa finālturnīrā.
Futbols
2017. gada 6. oktobris, 11:35

Šis neticamais vārtu guvums Anglijas futbola izlases fanus sajūsmināja ne mazāk par komandas uzvaru

Kasjauns.lv / LETA

Anglijas futbola faniem 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Slovēniju brīžiem nebija daudz ko darīt, jo mačs nebija aizraujošu momentu pārbagāts, tāpēc nācās likt lietā savu izdomu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vemblija stadionā notikušajā spēlē izdevās viens tiešām fenomenāls vārtu guvums, jo kāda līdzjutēja palaistā papīra lidmašīna ielidoja tieši vārtos. Iespējams šī precīzā raidījuma iedvesmoti futbola dzimtenes pārstāvji pēc precīza "Tottenham Hotspur" līdera Harija Keina sitiena kompensācijas laika trešajā minūtē izrāva svarīgu uzvaru ar 1:0 un kvalificējās Pasaules kausa izcīņai, kura nākamgad norisināsies Krievijā.

2014.gada Pasaules kausa ieguvēja futbolā Vācija, kā arī Anglija, ceturtdien izcīnīja uzvaras 2018.gada PK kvalifikācijas cikla spēlēs, nodrošinot ceļazīmes uz nākamgad Krievijā gaidāmo finālturnīru.

C apakšgrupas mačā vāciešiem būtu pieticis ar neizšķirtu, bet viņi viesos ar 3:1 (2:0) pārspēja Ziemeļīriju.

Mača rezultātu jau otrajā minūtē ar skaistu tālsitienu atklāja Vācijas izlases pussargs Sebastjans Rūdijs. Tāpat no tālienes pretinieki tika pārspēt pirmā puslaika vidū, kad precīzi sita uzbrucējs Sandro Vāgners.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Jošua Kimmihs ar sitienu no asa leņķa panāca 3:0. Lai gan kompensācijas laikā Džošs Megenis vienus vārtus atguva, vācieši varēja svinēt uzvaru un iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā.

Vācijas futbolisti Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs 19.reizi vēsturē.

Vēl šajā apakšgrupā Norvēģija viesos ar 8:0 (4:0) sagrāva Sanmarīno.

Norvēģiem ar "hat-trick" atzīmējās uzbrucējs Muhameds Eljunussi, divas bumbas pretinieku vārtos iesita Džošua Kings, bet pa vienam precīzam sitienam Markusam Henriksenam, Ūlem Selnēsam un Martinam Linnešam.

Kā vēstīts, pirms tam šajā apakšgrupā Čehija viesos ar 2:1 (1:0) pārspēja Azerbaidžānu, taču čehi vairs nevar pretendēt uz dalību Pasaules kausa finālturnīrā.

Čehiem vārtus guva Jans Kopičs un Antonīns Barāks, bet mājiniekiem izcēlās Afrans Izmailovs.

C apakšgrupā līdere ar 27 punktiem deviņās spēlēs ir Vācija, kurai ar 19 punktiem seko Ziemeļīrija, Čehijai ir 12 punkti, Azerbaidžāna un Norvēģija guvušas pa desmit punktiem, bet Sanmarīno palikusi bešā.

Tikmēr Anglija viesos ar 1:0 (0:0) izrāva uzvaru pār Slovēniju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: AFP/Scanpix/LETA
Harija Keina vārtu guvums ieved Anglijas futbola izlasi Pasaules kausa finālturnīrā.

Angļiem uzvaru nodrošināja Harija Keina vārtu guvums kompensācijas laika ceturtajā minūtē. Keins bumbu vārtos raidīja no vārtu priekšas, izraisot sajūsmas vētru Vemblija stadiona tribīnēs.

Anglijas futbolisti Pasaules kausa finālturnīrā spēles sesto reizi pēc kārtas. Iepriekš šāda sērija viņiem bija no 1950. līdz 1970.gadam.

Vēl šajā apakšgrupā Lietuva viesos nospēlēja 1:1 (0:1) ar Maltu.

Mača rezultātu pirmā puslaika vidū atklāja Maltas izlases aizsargs Andrejs Eidžiuss, bet otrajā puslaikā lietuviešu pussargs Vīkints Slivka panāca 1:1.

Tikmēr Skotija savā laukumā ar 1:0 (0:0) apspēlēja Slovākiju, uzvaras vārtus pamatlaika pēdējā minūtē gūstot Krisam Mārtinam.

F apakšgrupā pēc deviņām kārtām Anglijai ir 23 punkti, Skotijas kontā 17 punkti, Slovākija guvusi 15 punktus, Slovēnijas kontā ir 14 punkti, Lietuva tikusi pie septiņiem punktiem, bet Malta ceturtdien guva savu pirmo punktu kvalifikācijas ciklā.

Ar trim vārtiem izceļoties uzbrucējam Robertam Levandovskim, Polijas futbolisti ceturtdien viesos ar 6:1 (3:1) sagrāva Armēniju, tikpat kā nodrošinot ceļazīmi uz finālturnīru.

Levandovskis ar 50 vārtiem kļuvis par visu laiku rezultatīvāko Polijas izlases futbolistu. Viņš par diviem vārtiem apsteidz Vladimiru Lubaņski, kurš pagājušā gadsimta sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados Polijas izlases labā guva 48 vārtus.

Poļi spēles pirmajās 25 minūtēs bija panākuši 3:0, vispirms precīzi sitot pussargam Kamilam Grosickim, bet vēl ar diviem vārtiem atzīmējoties Levandovskim. Līdz puslaika beigām armēņiem vienus vārtus izdevās atgūt, kad precīzs bija Hovhanness Hambardzumjans.

Otrā puslaika 13.minūtē Jakubs Blaščikovskis atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, bet sešas minūtes Levandovskis panāca 5:1. Punktu poļu uzvarai pielika pussargs Rafals Voļskis, kurš pamatlaika pēdējā minūtē iesita sesto bumbu mājinieku vārtos.

Vēlāk Dānija viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja Melnkalni, vienīgos vārtus 16.minūtē gūstot Kristianam Ēriksenam.

Vēl šajā apakšgrupā Rumānija savā laukumā ar 3:1 (2:0) pārspēja Kazahstānu.

Ar diviem vārtiem Rumānijas izlasē izcēlās Konstantins Budesku, bet viens precīzs sitiens Klaudiu Keseru kontā. Kazahstānas izlasei goda vārti Bauržanam Turisbekam.

E apakšgrupā līdere ar 22 punktiem deviņās spēlēs ir Polija, kurai ar 19 punktiem seko Dānija, kamēr Melnkalnes kontā ir 16 punkti. Tikmēr Rumānijai ir 12, Armēnijai seši, bet Kazahstānai divi punkti.

No Eiropas septembrī ceļazīmi bija nodrošinājusi Beļģijas izlase.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.