foto: EPA/LETA
Beļģijas izlases basketbolists Tabu: "Šogad Latvija ir vēl labāka nekā iepriekš"
Viens no Beļģijas valstsvienības vadošajiem spēlētājiem Džonatans Tabu neskopojās ar komplimentiem Latvijas izlasei.
Basketbols
2017. gada 2. septembris, 13:06

Beļģijas izlases basketbolists Tabu: "Šogad Latvija ir vēl labāka nekā iepriekš"

LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase šogad ir vēl labāka nekā iepriekš, norādīja viens no Beļģijas valstsvienības vadošajiem spēlētājiem Džonatans Tabu.

Latvijas un Beļģijas izlases šodien Stambulā plkst.14.15 aizvadīs savstarpēju spēli Eiropas čempionāta finālturnīrā. Abām komandas pēdējo trīs kontinenta meistarsacīkšu laikā tiksies jau trešo reizi. Pirms tam divos gadījumos uzvaras dalītas uz pusēm.

"Mūsu komandā briesmas uzbrukumā var nākt no jebkura spēlētāja. Spēlē pret Lielbritāniju vairāki basketbolisti guva vismaz desmit punktus. Tomēr mūsu spēks ir komandas spēlē, it sevišķi aizsardzībā," norādīja Tabu.

Piektdien Beļģijas komanda Eiropas čempionātu sāka ar uzvaru, ar 103:90 pārspējot Lielbritāniju, kamēr Latvija ar 82:92 piekāpās Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempionei Serbijai.

"Ar Latviju iepriekšējo reizi spēlējām pirms diviem gadiem. Tas bija grūts mačs, kurā viņi izcīnīja uzvaru, lai gan spēle bija diezgan līdzvērtīga," teica Tabu.

"Šogad Latvija ir vēl labāka – šai komandai ir daudz talanta, tā ir gados jauna. Tāpēc mums būs jābūt labāk sagatavotiem nekā pret Lielbritāniju, jo uzskatu, ka arī šajā komandā draudi var būt no jebkura spēlētāja," uzskata Tabu. "Arī aizsardzībā tā ir diezgan dažāda vienība, spēlētāji var spēlēt vairākās pozīcijās."

"Kristaps Porziņģis, brāļi Dairis un Dāvis Bertāni, Jānis Strēlnieks - tās ir briesmas no visām pozīcijām. Mums jau no spēles sākuma jābūt gataviem," uzsvēra Tabu.

Pēc mača ar Beļģijas valstsvienību Latvija pirmdien tiksies ar Lielbritāniju, kam nākamajās dienās sekos mači pret Krieviju un mājinieci Turciju.

Pēc apļa cīņām apakšgrupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas arī norisināsies Stambulā.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 17.septembrim.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalās 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Iepriekšējās Eiropas meistarsacīkstes pirms diviem gadiem Latvijas izlase noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur komanda aizvadīs apakšgrupu mačus un kur notiks arī izšķirošie mači.