foto: Edijs Pālens/LETA
Kristaps Porziņģis šovasar kļuvis īsāks
Kristaps Porziņģis savā debijas spēlē Latvijas izlasē.
Basketbols
2017. gada 17. augusts, 16:46

Kristaps Porziņģis šovasar kļuvis īsāks

Kasjauns.lv

Latvijas basketbola spilgtākā zvaigzne Kristaps Porziņģis pēdējās divas sezonas ir viens no garākajiem basketbolistiem NBA un viņa augums tiek minēts septiņas pēdas un trīs collas jeb 221 centimetrs, tomēr tagad viņš ir krietni "sarāvies".

Kā redzams Latvijas basketbola savienības oficiālajās mājaslapā Basket.lv, Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu sarakstā Kristapa augums tagad ir norādīts kāds "necili" 217 centimetri.

Tam visam ir, protams, ir arī loģisks izskaidrojums, jo Porziņģis 22 vecumā nav vis sarāvies, bet gan ir pavisam vienkārša metodikas atšķīrība, jo, mērot spēlētāju augumu NBA, basketbolistiem kājās ir sporta apavi (pēc ziemeļamerikāņu domām augums ir jāmēra "kaujas apstākļos", jo ar basām kājām tak neviens vairs nespēlē), kas vairumā gadījumu rada šo divu līdz četru centimetru atšķirību. Tieši tā tas ir arī Kristapa gadījumā, jo Latvijas izlases treniņnometnē spēlētāji tika mērīti bez sporta apaviem kājās.

foto: Ekrānuzņēmums no Basket.lv
Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti un informācija par viņiem.

Latvijas vīriešu basketbola izlase turpina gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram, kas no 31. augusta līdz 17. septembrim norisināsies Stambulā, Telavivā, Helsinkos un Rumānijas pilsētā Kļuža-Napokā. Mūsu valstsvienībā spēlēs Turcijas lielākajā pilsētā, kur spēkosies ar mājiniekiem, Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni Serbiju, Krieviju, Lielbritāniju un Beļģiju.

Sportisti un fani steidzas uz "Arēnu Rīga" noraudzīties Latvijas basketbolistu triumfā pār Poliju

Sportisti un fani steidzas uz "Arēnu Rīga" noraudzīties Latvijas basketbolistu triumfā pār Poliju

gallery icon
56

Latvijas izlase savu nākamo pārbaudes spēli aizvadīs sestdien "Arēnā Rīga" pret principiālo sāncensi Lietuvas valstsvienību, bet jau dienu vēlāk spēkosies arī ar Rumānijas izlasi. Pēc tam būs atlikusi tikai viena pārbaudes spēle pret Čehiju, jo plānotais mačs ar šo pašu valstsvienību aiz slēgtām durvīm ir atcelts.

Pārbaudes spēle basketbolā vīriešiem Latvija pret Poliju

gallery icon
62

Pirmajos pārbaudes mačos pirms Eiropas čempionāta Latvija viesos divreiz tikās ar Somiju, vispirms pretiniekus uzvarot treniņspēlē, bet pēc tam ar 85:81 pārspējot arī oficiālā mačā. Savukārt pēc tam Latvijas izlase Klaipēdā ar 69:73 zaudēja Gruzijai un ar 76:80 piekāpās Polijai. Pagājušajā piektdienā, pieaugušo izlasē ar 24 punktiem debitējot Kristapam Porziņģim, Latvijas izlase ar 77:65 revanšējās poļiem.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības mediju diena

gallery icon
115

Latvijas basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas "EA7 Emporio Armani", Itālija), Jānis Blūms, Iļja Gromovs (abi - "VEF Rīga"), Žanis Peiners (Panevēžas "Lietkabelis", Lietuva), Aigars Šķēle ("Ventspils"), Kristaps Janičenoks (bez kluba), Andrejs Gražulis (Permas "Parma", Krievija), Dāvis Lejasmeiers (Krosno KKK MOSiR, Polija), Artūrs Ausējs ("Liepāja"/"Triobet"), Jānis Timma ("Baskonia", Spānija), Ojārs Siliņš (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Rolands Šmits (Fuenlavradas "Montakit", Spānija), Kristaps Porziņģis (Ņujorkas "Knicks", NBA), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs", NBA), Mārtiņš Meiers (Kazaņas "Unics", Krievija).

Kristapa Porziņģa basketbola apavi 2017./18. gada sezonai

Vēl nav pagājis gads kopš Latvijas slavenākais basketbolists Kristaps Porziņģis parakstījis līgumu ar sporta inventāra ražotāju "Adidas", bet latvietis jau ...

gallery icon
5

Kristaps Porziņģis spēlē bumbu ar jaunajiem basketbolistiem

Svētdien 16. jūlijā, Olimpiskajā sporta centrā “Electrum” Rīgā jaunajiem basketbolistiem – 250 bērniem no visas Latvijas bija iespēja satikt pašmāju ...

gallery icon
211