foto: Ekrānuzņēmums
2018.gadā KHL debitēs komanda no Zviedrijas, kas mājas spēles aizvadīs Tallinā
Šobrīd tiekot plānots, ka "Crowns" komanda mājas spēles aizvadīs Tallinā, "Tondiraba" arēnā.
Hokejs
2017. gada 7. augusts, 17:39

2018.gadā KHL debitēs komanda no Zviedrijas, kas mājas spēles aizvadīs Tallinā

LETA

Zviedrijas projekts "Crowns" no 2018./19.gada sezonas spēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), mājas spēles aizvadot Tallinā, laikrakstam "Aftonbladet" pavēstījis vienības dibinātājs Leifs Kārlsons.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau pirms 18 mēnešiem "Svenska Crowns" komanda vēlējusies iestāties KHL un mājas spēles aizvadīt dažādās Zviedrijas arēnās, tomēr toreiz tas neizdevās. Tagad Kārlsons pavēstījis, ka vienība no 2018.gada spēlēs KHL, tomēr atzinis, ka vispirms nepieciešams noformēt budžetu.

Kā vēsta "Aftonbladet", "Crowns" komanda varētu piedalīties arī Baltijas kausa izcīņā, kur sezonā trijos turnīros sacentīsies Latvijas klubu izlase, kā arī Lietuvas un Igaunijas valstsvienības. Tiek plānots, ka trīs gadus katrā no šiem turnīriem pievienosies arī pa Zviedrijas komandai. Jau iepriekš bija zināms, ka pirmajās sacensībās Tallinā no 25.līdz 27.augustam spēlēs arī Zviedrijas pirmās divīzijas jeb trešās spēcīgākās līgas klubs "Hammarby".

"Skatīsimies kā "Hammarby" sekmēsies. Nākamais turnīrs gaidāms novembrī un vēl nav zināms, kura Zviedrijas komanda piedalīsies. Būtu jautri, ja mēs varētu izveidot pirmās divīzijas Zvaigžņu izlasi," paudis Kārlsons.

Pirmo pērn plānoto Kārlsons projektu spēlēšanai KHL noraidījusi Zviedrijas Hokeja federācija un viņš stāsta, ka ir mācījies.

"Tagad iesim uz priekšu maziem soļiem, bet lielākais izaicinājums ir budžeta savākšana, kam jābūt aptuveni 100 miljoniem kronu (10 miljoniem eiro)," stāstījis Kārlsons, tomēr uzsvēris, ka vienība KHL spēlēšot jau 2018./19.gada sezonā.

"[Krievijas prezidents Vladimirs] Putins paudis, ka līgai jāspēj sevi finansēt septiņu gadu laikā. Tā ir tirgus ekonomika un tādu arī mēs vēlamies sasniegt. Nevēlamies būt atkarīgi no kāda, kas iepumpē miljonus," izteicies Kārlsons.

Šobrīd tiekot plānots, ka "Crowns" komanda mājas spēles aizvadīs Tallinā, "Tondiraba" arēnā, tomēr izvirzīts mērķis vismaz vienu cīņu aizvadīt arī Zviedrijā, kam gan nepieciešama vietējās federācijas piekrišana.

"NHL šajā rudenī spēlēs mačus Zviedrijā. Kāpēc "Crowns" nevarētu darīt tāpat?" jautājis topošās KHL komandas dibinātājs.

Gaidāmajā sezonā KHL piedalīsies 27 vienības, kas būs par divām mazāk nekā nesen aizvadītajā, jo vairs sacensībās nestartēs Zagrebas "Medveščak" un Novokuzņeckas "Metallurg".

Maija beigās pieņemtajā KHL attīstības stratēģiju līdz 2023.gadam teikts, ka jau pēc gada līgas dalībnieku skaits tiks samazināts līdz 24, kas saglabāsies vismaz līdz šim 2023.gadam, tomēr KHL vēlas 2019./20.gada sezonā pievienot klāt divas ārzemju vienības un 2020./21.gada sezonā - vēl divas. Šo vienību vietā pēc katras sezonas plānots atskaitīt pa divām komandām, ņemot vērā to finansiālos rādītājus un sasniegtos rezultātus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās