foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Pēc 16 sezonām NHL dzimtenē atgriežas krievu hokeja aizsargs Andrejs Markovs
Andrejs Markovs Krievijas izlases sastāvā 2008.gadā izcīnīja pasaules čempionāta zelta medaļas, bet 2005. un 2007.gadā tika pie bronzas.
Hokejs
2017. gada 28. jūlijs, 16:53

Pēc 16 sezonām NHL dzimtenē atgriežas krievu hokeja aizsargs Andrejs Markovs

LETA

Krievijas hokeja izlases aizsargs Andrejs Markovs, kurš kopš 2000.gada oktobra spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Monreālas "Canadiens", atgriezīsies dzimtenē, paziņoja hokejists.

NHL 38 gadus vecais Markovs spēlējis tikai Monreālas komandā, bet tagad viņš pirmo reizi kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu.

Kā ceturtdien paziņoja Markovs, tad viņš, nespējot vienoties par līgumu ar "Canadiens", atgriezīsies Krievijā, lai gaidāmajā sezonā spēlētu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Markovs ar "Canadiens" vēlējies noslēgt jaunu līgumu uz diviem gadiem.

Tikmēr Krievijas mediji min, ka Markovs varētu pievienoties Kazaņas "Ak Bars" komandai.

Ja būs vajadzīgs, pieredzējušais aizsargs pats izteicis gatavību pārstāvēt Krieviju nākamā gada ziemas olimpiskajās spēlēs, jo Ziemeļamerikā spēlējošajiem hokejistiem šāda iespēja būs liegta.

Lēmumu par Ziemeļamerikas atstāšanu Markovs pieņēmis apspriežoties ar ģimeni. "Citā NHL komandā es sevi neredzu. Arī bērniem būtu grūti pārcelties uz skolu kādā citā pilsētā. Viņiem vieglāk būs mācīties Krievijā," teica Markovs.

Aizvadītajā sezonā Markovs regulārajā čempionātā 62 spēlēs iemeta sešus vārtus un veica 30 rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +18. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam sešās cīņās viena rezultatīva piespēle un negatīvs lietderības koeficients -1.

Kopumā Markovs laukumā bijis 990 spēlēs, kurās guvis 119 vārtus un veicis 453 rezultatīvas piespēles.

Markovs Krievijas izlases sastāvā 2008.gadā izcīnīja pasaules čempionāta zelta medaļas, bet 2005. un 2007.gadā tika pie bronzas.