foto: Sputnik
KHL zvaigzne Zaripovs pieķerts dopinga lietošanā un saņēmis divu gadu diskvalifikāciju
Deniss Zaripovs.
Hokejs
2017. gada 25. jūlijs, 10:41

KHL zvaigzne Zaripovs pieķerts dopinga lietošanā un saņēmis divu gadu diskvalifikāciju

LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) zvaigzne Daniss Zaripovs pieķerts dopinga lietošanā un saņēmis divu gadu diskvalifikāciju, atsaucoties uz līgas preses dienestu, vēsta līga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) diskvalifikāciju 36 gadus vecajam Zaripovam piespriedusi līdz 2019.gada 22.maijam, līdz ar to KHL viņu atstādinājusi no sacensībām.

Tāpat aizliegto vielu lietošanā pieķerti Vladivostokas "Admiral" hokejists Andrejs Koņevs un nu jau bijušās KHL komandas Zagrebas "Medveščak" aizsargs Dereks Smits.

"2016./2017.gada sezonā dopinga pārbaudes tika veiktas sadarbībā ar IIHF un Pasaules antidopinga aģentūru (WADA), iesaistot starptautisko federāciju jumta organizācijas "SportAccord" antidopinga savienību, daudzas starptautiskās aģentūras un WADA akreditētas antidopinga laboratorijas. Sezonas laikā tika paņemtas 377 proves. IIHF paziņojusi, ka aizliegtās vielas lietojuši hokejisti Smits, Koņevs un Zaripovs. IIHF Disciplinārlietu komiteja nolēmusi ar 21.jūliju diskvalificēt Smitu, Koņevu un Zaripovu. Zaripovs diskvalificēts līdz 2019.gada 22.maijam, Koņevs līdz 2017.gada 19.novembrim, bet Smits līdz 2018.gada 2.septembrim. KHL atstādina hokejistus, balstoties uz IIHF Disciplinārlietu lēmumu," teikts KHL paziņojumā.

Zaripovs no 2001.gada pārstāvēja Kazaņas "Ak Bars" komandu, bet 2013.gadā pievienojās Magņitogorskas "Metallurg", kuru pārstāvēja nākamās četras sezonas. Starpsezonā viņš atgriezās "Ak Bars" rindās, taču līgums netika aktivizēts.

"Slēdzot līgumu, zinājām par dopinga pārbaužu rezultātiem, taču bija informācija, ka sankcijas nebūs tik skarbas. Balstoties uz to, pieņēmām savu lēmumu. Līgums līdz šodienai tā arī nav aktivizēts, nav stājies spēkā, tāpēc ka veicām papildu medicīniskās pārbaudes un vajadzēja vēl speciālistu konsultācijas. Esam pārliecināti, ka viņš ir vesels un gatavs spēlēt, bet šodienas paziņojums uzkrita kā sniegs uz galvas. Tomēr Zaripovs ir kluba leģenda, un kopā ar "Metallurg" sniegsim visu iespējamo palīdzību, lai pārsūdzētu šo lietu," aģentūra "R-Sport" citē "Ak Bars" kluba direktoru Šamilu Husnutdinovu.

Aizvadītajā sezonā Zaripovs regulārā turnīra 56 spēlēs guva 16 vārtus un veica 29 rezultatīvas piespēles, savukārt "play-off" viņam 18 mačos 15 vārti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Zaripovs ir četrkārtējs Gagarina kausa ieguvējs - 2009. un 2010. gadā ar "Ak Bars", kā arī 2014. un 2016.gadā ar "Metallurg" komandu. Tāpat viņš ir trīskārtējs pasaules čempions Krievijas izlases sastāvā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās