foto: Edijs Pālens/LETA
LBS valdes loceklis Jaunups: spēlētāji un viņu aģenti iespļāvuši Latvijas basketbolam sejā
Edgars Jaunups ir ļoti skarbs savos izteikumos par situāciju Latvijas basketbolā.
Basketbols
2017. gada 24. jūlijs, 10:21

LBS valdes loceklis Jaunups: spēlētāji un viņu aģenti iespļāvuši Latvijas basketbolam sejā

LETA

Latvijas U-20 izlases izkrišana no Eiropas čempionāta A divīzijas ir virknes spēlētāju un viņu aģentu spļāviens sejā Latvijas basketbolam, tāpēc nepieciešams ieviest stingrus principus, ka spēlētājiem turpmāk var liegt iespēju spēlēt pieaugušo valstsvienībā, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes loceklis un Latvijas čempiones "VEF Rīga" prezidents Edgars Jaunups.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēstīts, U-20 basketbola izlase, kurai nepalīdzēja virkne vadošo spēlētāju, svētdien ar septiņiem zaudējumiem septiņās spēlēs palika noslēdzošajā 16.pozīcijā Eiropas čempionātā, kas nākamajā gadā tai pirmoreiz vēsturē liks sacensties kontinenta B divīzijā.

Latvijas komanda uz čempionātu devās tālu no optimālā sastāva, jo, kā pirms turnīra atzina galvenais treneris Arnis Vecvagars, dažādu iemeslu dēļ komandai nevar palīdzēt deviņi spēlētāji.

"U-20 izlases izkrišana no A divīzijas ir tiešs virknes spēlētāju un viņu aģentu spļāviens sejā Latvijas basketbolam un tā patriotiem. Cilvēki meklē naudu, sagatavo spēlētājus, lai viens otrs savu personisko labumu dēļ iegāztu mūs visus," sociālajā tīklā "Twitter" savu viedokli paudis Jaunups. "Nākamajā Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēdē virzīšu apstiprināšanai stingrus principus, par ko jau ilgi diskutēts, ka šādu precedentu rezultātā spēlētājiem tiek liegta iespēja nākotnē spēlēt valstsvienībā."

"Ar pašlabuma meklētājiem neko nevar uzvarēt un tas attiecas uz pieaugušo izņemot patiesi pamatotus gadījumus," uzskata Jaunups.

U-20 izlasē šovasar savainojumu dēļ nespēlēja Kārlis Siliņš, Artūrs Strautiņš, Kristers Zoriks, Kārlis Garoza un Niks Jansons. Mācību dēļ izlasei nepievienojās Zigmārs Raimo, kluba iebildumu dēļ ierindā nebija Džeiks Krūmiņš un talantīgais Rodions Kurucs, kurš nolēma gaidāmajai sezonai, kurā viņam paredz vietu Spānijas granda Barselonas "Lassa" rindās, trenēties individuāli, bet nezināmu iemeslu dēļ uz treniņiem neieradās Roberts Dembskis.

Skaļākais nespēlēšanas gadījums ir Kurucs, kura aģenta Artūra Kalnīša klienti regulāri nepalīdz Latvijas valstsvienībām. Tieši Kalnīša klients ir arī šogad Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā izvēlētais Anžejs Pasečņiks, kurš arī nepalīdzēs valstsvienībai Eiropas čempionātā.

"Mazāks talants, bet saliedēts un iedvesmots kolektīvs vienmēr izcīnīs vairāk. Latvijas sieviešu basketbola izlase šovasar to skaidri pierādīja," noslēdzis Jaunups.

LBS valdē bez Jaunupa ir prezidents Valdis Voins, kā arī Guntis Blumbergs, Guntis Šēnhofs un Žoržs Tikmers.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās