foto: AFP/Scanpix/LETA
Ernests Gulbis: "Iespējams, ka maču pret Džokoviču sāku pat pārāk labi"
Ernests Gulbis ir apmierināts ar savu sniegumu Vimbldonā.
Citi sporta veidi
2017. gada 10. jūlijs, 15:20

Ernests Gulbis: "Iespējams, ka maču pret Džokoviču sāku pat pārāk labi"

LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis no prestižā Vimbldonas čempionāta, kur viņš aizkļuva līdz trešajai kārtai, var paņemt daudz pozitīvā, izteicās spēlētājs.

28 gadus vecais Gulbis sestdien Vimbldonas čempionāta trešās kārtas mačā ar 4-6, 1-6, 6-7 (2:7) zaudēja titulētajam serbam Novakam Džokovičam.

Tiesa, šis turnīrs Gulbim uzskatāms par veiksmīgi, jo viņš pēc vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma izcīnīja uzvaru ATP tūres pamatsacensībās un nākamnedēļ atgriezīsies Latvijas pirmās raketes godā, ko pašlaik tur Miķelis Lībietis.

"Jutos tiešām labi, jo spēli pret Džokoviču sāku veiksmīgi. Man izdevās lauzt viņa servi, turklāt vispār nebiju nervozs. Biju ļoti mierīgs un tā bija laba sajūta," portāls "Sport360.com" citē Gulbja teikto.

"Otro setu atdevu pārāk viegli, kamēr trešajā aizvadīju ilgākas izspēles. Iespējams, ka maču sāku pat pārāk labi, jo man galvā iezagās doma, ka katra izspēle jāpabeidz pēc iespējas ātrāk. Tomēr tā bija mana otrā seta kļūda," atzina Gulbis. "Trešajā setā mainīju spēli, centos spēlēt ilgāk un sapratu, ka pret Džokoviču es to varu darīt. Man tā vajadzēja darīt jau otrajā setā."

Latvijas tenisists izteicās, ka izbaudījis spēli Vimbldonas čempionāta centrālajā kortā. "Jā, iespējams, tā ir motivācija. No šī turnīra varu paņemt daudz pozitīvu lietu."

Gulbis norādīja, ka Vimbldonas čempionātā parādītais viņā raisījis pārliecību, turklāt pēc nedēļas gaidāmajā pasaules rangā viņš no 589.vietas būs pakāpies par vairāk nekā 200 pozīcijām un atguvis valsts pirmās raketes godu.

Latvietis ar aizsargātā ranga palīdzību gatavojas piedalīties turnīros Monreālā, Sinsinati un Vinstonā-Seilemā, kā arī ASV atklātajā čempionātā. Tikmēr, lai piedalītos citos turnīros, viņam vajadzēs tikt pie rīkotāju piešķirtā ielūguma jeb "wild card".

Gulbim "wild card" esot atteikti Bostades un Umagas "ATP World Tour 250" sērijas turnīros.

"Cerēju, ka daži turnīri man piešķirs "wild card", lai es varētu piedalīties vismaz kvalifikācijā, bet izskatās, ka tas nenotiks," atzina Gulbis. "Organizatoriem piešķirt ielūgumus arī nav viegls uzdevums, jo dalībnieku skaits turnīros nav liels, tāpēc labāk "wild card" piešķirt kādam vietējam junioram. Ielūgumu var saņemt tikai veiksmes gadījumā, bet es nevienu nevainoju."

Gulbis gan uzsvēra, ka ir gatavs cīnīties par atgriešanos pasaules tenisa elitē, turklāt cer, ka tam ir gatavs arī ķermenis.

"Iespējams, pirms Gštādes "ATP World Tour 250" turnīra, kur izmantošu aizsargāto reitingu, piedalīšos kādās "Challenger" sacensībās. Savukārt vēlāk ceru piedalīties Kicbīeles turnīrā un tad jau mani gaida došanās uz ASV. Man ir plāns, taču tas ir diezgan riskants," pauda Gulbis.

Zīmīgi, ka Gulbis kopš 2002.gada bija pasaules rangā viszemāk esošais tenisists, kuram izdevies sasniegt Vimbldonas čempionāta trešo kārtu. Tiesa, piemēram, 2007.gadā šī turnīra trešo kārtu sasniedza Nikolass Kīfers no Vācijas, lai gan tobrīd viņš nemaz neatradās pasaules rangā, jo bija veicis atgriešanos pēc traumu sadziedēšanas. Toreiz Kīfers piekāpās tieši Džokovičam.