foto: Reuters/Scanpix/LETA
Serbu basketbolists Bogdans Bogdanovičs kļūs par visu laiku dārgāko NBA debitantu
Bogdans Bogdanovičs pērn Stambulas "Fenerbahce" sastāvā kļuva par ULEB Eirolīgas čempionu.
Basketbols
2017. gada 29. jūnijs, 09:44

Serbu basketbolists Bogdans Bogdanovičs kļūs par visu laiku dārgāko NBA debitantu

LETA

Serbu aizsargs Bogdans Bogdanovičs, kurš šajā pavasarī triumfēja ULEB Eirolīgā, vienojies par ienesīgu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Sakramento "Kings", tādējādi viņš kļūs par visu laiku dārgāko līgas debitantu.

Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka 24 gadus vecais Bogdanovičs ar "Kings" parakstīs līgumu uz trim gadiem ar kopējo summu 36 miljoni dolāru (31,5 miljoni eiro).

Tiesa, līgumu oficiāli varēs parakstīt vien nākamnedēļ.

Bogdanoviču 2014.gada draftā ar 27.numuru izvēlējās Fīniksas "Suns", bet pasaules spēcīgākajā basketbola līgā viņš vēl nav debitējis. "Kings" tiesības uz šo spēlētāju ieguva pagājušā gada draftā.

Maijā Bogdanovičs palīdzēja Turcijas klubam Stambulas "Fenerbahce" pirmo reizi triumfēt ULEB Eirolīgā. Šajā turnīrā serbs caurmērā izcēlās ar 14,6 punktiem un 43% precizitāti no trīspunktnieku līnijas.

Tāpat Serbijas basketbolists kopā ar "Fenerbahce" uzvarēja Turcijas čempionātā, kamēr Bogdanovičs tika nosaukts par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju. Savukārt pērn viņš palīdzēja valstsvienībai izcīnīt Riodežaneiro olimpisko spēļu sudrabu.

Tikmēr oficiāli apstiprināta Losandželosas "Clippers" saspēles vadītāja Krisa Pola pāreja uz Hjūstonas "Rockets".

Par šo darījumu Losandželosas klubs ieguvis septiņus basketbolistus, tai skaitā labi zināmos aizsargus Patriku Beverliju un Lū Viljamsu, kā arī izvēles tiesības nākamā gada drafta pirmajā kārtā.