foto: AP/Scanpix/LETA
Lasvegasas "Knights" paplašināšanās draftā piesaista "Penguins" vārtsargu Flerī
"Esmu tiešām priecīgs par jauno sākumu. Dzirdēju, ka esam jau pārdevuši visus sezonas abonementus, līdz ar to aiz mums būs lieliski fani," pauda Flerī.
Hokejs
2017. gada 22. jūnijs, 12:09

Lasvegasas "Knights" paplašināšanās draftā piesaista "Penguins" vārtsargu Flerī

LETA

Jaunizveidotā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Lasvegasas "Golden Knights" otrdien paplašināšanās draftā izvēlējās arī pēdējo divu sezonu čempionu Marku Andrē Flerī.

Nākamajā sezonā NHL pievienosies 31.komanda, tāpēc trešdien notika paplašināšanās drafts, kurā jaunā vienība izvēlējās pa vienam spēlētājam no katras vienības. Pirms tam pārējām vienībām bija iespējams savus labākos hokejistus aizsargāt.

Par pazīstamākajiem jaunajiem "Golden Knigths" spēlētājiem kļuvuši Flerī un uzbrucējs Džeimss Nīls, kurš šosezon palīdzēja Nešvilas "Predators" vienībai sasniegt Stenlija kausa finālu.

Pašlaik 32 gadus vecais Flerī "Penguins" rindās bija aizvadījis visu līdzšinējo NHL karjeru, 2009., 2016. un 2017.gadā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju. Tāpat viņš ir 2010.gada olimpiskais čempions.

Nupat aizvadītajā sezonā Flerī no pirmā vārtsarga posteņa bija izkonkurējis Mets Marejs, tomēr izslēgšanas turnīrā otrais no viņiem nespēja pilnvērtīgi palīdzēt. Līdz ar to Stenlija kausā Flerī piedalījās 15 mačos, kuros atvairīja 92,4% metienu un vidēji ielaida 2,56 ripas, aizvedot vienību līdz titulam.

"Esmu tiešām priecīgs par jauno sākumu. Dzirdēju, ka esam jau pārdevuši visus sezonas abonementus, līdz ar to aiz mums būs lieliski fani," pauda Flerī.

Tikmēr 29 gadus vecais Nīls nesenajā Stenlija kausa izcīņā guva sešus vārtus, bet vēl pirms tam 23 reizes izcēlās arī regulārajā sezonā, palīdzot "Predators" negaidīti sasniegt Stenlija kausa finālu.

Kā vēl viens vārtsargs "Golden Knights" sastāvam pievienojies Kalvins Pikards no Kolorādo "Avalanche" rindām, kurš maijā palīdzēja Kanādas izlasei izcīnīt sudrabu pasaules čempionātā.

Tāpat Lasvegasas komanda piesaistīja tādus hokejistus kā uzbrucējus Deividu Peronu, Eriku Haulu, kā arī aizsargus Džeisonu Gerisonu, Marku Metotu Kleitonu Stouneru un Trevoru van Rīmsdaiku.

Savukārt jau iepriekš "Golden Knights" komanda bija piesaistījusi vienu no labākajiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētājiem Vadimu Šipačovu.

"Jūtu, ka esmu radījis lielisku komandu un mums būs iespēja augt," pauda vienības īpašnieks Bils Folijs.

Kā ziņots, neskatoties uz atrašanos bez līguma, latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pirms paplašināšanās drafta bija iekļauts starp Bufalo "Sabres" komandas aizsargātajiem spēlētājiem.

Lasvegasas komandas iekļaušana līgā ir pirmā paplašināšanās kopš 1997.gada, kad NHL piekrita izveidot vienības Nešvilā, Atlantā, Kolumbusā un Minesotā. Atlanta, kuras franšīze pēc tam pārcēlās uz Vinipegu, un pārējās komandas par pievienošanos līgai tolaik maksāja 80 miljonus ASV dolāru. Savukārt tagad Lasvegasas vienības īpašnieks Bils Folijs maksās pusmiljardu ASV dolāru (440 miljoni eiro), kas tiks sadalīts pārējām 30 līgas komandām.