foto: Ieva Makare/LETA
Samoilovs/Šmēdiņš smagā cīņā pieveic Finsteru un Toču, iekļūstot Maskavas turnīra astotdaļfinālā
No trim Latvijas pāriem Maskavas turnīra astotdaļdfinālu sasnieguši vienīgi Aleksandrs Samoilovs (pa kreisi) un Jānis Šmēdiņš.
Citi sporta veidi
2017. gada 2. jūnijs, 16:13

Samoilovs/Šmēdiņš smagā cīņā pieveic Finsteru un Toču, iekļūstot Maskavas turnīra astotdaļfinālā

LETA

Viens no pasaules vadošajiem pludmales volejbola duetiem Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien Latvijas derbijā zaudēja vienu setu, tomēr pārvarēja Maskavā notiekošā Pasaules kausa triju zvaigžņu turnīra izslēgšanas sacensību pirmo kārtu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sacensībās ar pirmo numuru izliktie iepriekšējās sezonas pasaules ranga līderi Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-1 (21:19, 17:21, 15:8) apspēlēja Rihardu Finsteru un Edgaru Toču, kuri izlikti ar 29.numuru.

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš sacensības turpinās astotdaļfinālā.

Mačs aizkavējās par aptuveni stundu, jo Maskavā valdīja slikti laikapstākļi un dažbrīd sportisti saskārās pat ar sniegu.

Vēl viens Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri bija izlikti ar 18.numuru, izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā ar 0-2 (18:21, 17:21) samērā pārliecinoši piekāpās poļiem Gžegožam Fijalekam un Mihalam Brilam, kuriem šajās sacensībās dots 14.numurs.

Pļaviņam un Regžam šis bija otrais Pasaules kausa posms šosezon un viņi otro reizi piekāpās šiem poļu sportistiem, jo februārī divos setos zaudēja arī sacensībās Fortloderdeilā.

Sacensības Pļaviņš un Regža, kā arī Finsters un Točs noslēdza dalītā 17.vietā.

Jau sestdien trīs no šiem sportistiem Jūrmalā sāks dalību Latvijas čempionāta jeb "Ergo Open" otrajā etapā. Vieni no favorītiem būs Finsters un Točs, kuriem konkurenci centīsies sastādīt Regža, kurš šoreiz sacentīsies pārī ar Arni Tunti.

LETA jau vēstīja, ka pamatturnīrā Samoilovs un Šmēdiņš savā grupā ieņēma otro vietu, kamēr pārējie divi pāri ieņēma trešās vietas un visiem izslēgšanas sacensības jāsāk no pirmās kārtas.

Šajā turnīrā tika izmēģināts jauns Pasaules kausa turnīru apakšgrupu sacensību formāts, kurā katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās.

Samoilovs un Šmēdiņš ceturtdien turnīru sāka ar uzvaru, bet zaudēja otrajā mačā, savukārt abi pārējie dueti pirmajās cīņās zaudēja, tāpēc piektdien aizvadīja izšķirošos mačus par tiesībām turpināt sacensības.

Pirms tam Finsters un Točs cīņu šajā turnīrā sāka vēl no kvalifikācijas.

Lai gan Pasaules kausa posmam Maskavā piešķirtas tikai trīs zvaigznes, tajā spēlē daudzi pasaules vadošie pludmales volejbola pāri.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Samoilovs un Šmēdiņš iepriekš šosezon piedalījās Pasaules kausa posmā februārī ASV, taču tajā netika startēts īpaši veiksmīgi un noslēgumā iegūta tikai 17.vieta. Tikmēr Pļaviņš/Regža, ciešot zaudējumus visās trijās apakšgrupu turnīra cīņās, šīs sacensības noslēdza ar dalītu 25.vietu, bet Finsters/Točs nepārvarēja kvalifikāciju.

Tāpat Finsters ar Toču aprīlī startēja etapā Ķīnas pilsētā Sjameņā, pārvarot kvalifikāciju, bet zaudējot sacensību astotdaļfinālā.

Maskavas turnīram bija pieteikušies arī Latvijas vadošie dāmu dueti Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Marta Ozoliņa/Alise Lece, tomēr arī sieviešu vidū Maskavā ir ļoti spēcīga konkurence, tāpēc šie pāri nemaz netika pie iespējas piedalīties kvalifikācijā.

Pirms šīs sezonas izmaiņas notika Pasaules kausa posmu gradācijā. Tagad nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm. Tiesa, šogad Pasaules kausā ir salīdzinoši tukšs kalendārs, jo vairāki turnīri tikuši atcelti salīdzinoši pēdējā brīdī.